На Хмельниччині готуючись до відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі

На Хмельниччині готуючись до відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі

01.05.13 16:19 0 882
У центрі смт. Чемерівці будується неповторна у своїй красі релігійна споруда - Церква Різдва Христового. На нинішній день ця монументальна дерев’яна будівля набирає нових обрисів та радує око і слух жителів і гостей краю своїми золотоверхими куполами та гучними дзвонами. Можна вже зараз говорити, що у недалекому майбутньому саме цей Божий храм стане окрасою не тільки Чемеровеччини, а й усієї Хмельниччини.

Принагідно відзначити, що й керівництво району, попри те, що церква відокремлена від держави, цікавиться справами будівництва цієї релігійної споруди і не тільки. 29 квітня голова райдержадміністрації Сергій Романчук зустрівся із благочинним УПЦ Чемеровецького району Миколою Божумінським. Головною темою їхньої розмови були питання стосовно завершення будівництва церкви у смт. Чемерівці, організації і проведення Великодніх свят та підготовки до відзначення у районі 1025-ї річниці хрещення Київської Русі.

Сергій Петрович вислухав пропозиції священика стосовно встановлення та освячення при в’їзді у райцентр з північного боку гранітного Хреста, який можна буде приурочити саме цій пам’ятній даті.

З-поміж іншого посадовець під час спілкування із святим отцем торкнувся проблеми співіснування на теренах краю різний конфесій і віросповідань та закликав усіх релігійних керівників об’єднати зусилля задля пропагування толерантності один до одного та консолідації суспільства, зокрема, й на теренах нашого краю.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: НХЛ. "Колорадо" отримав ...
Наступна новина: Лише 153 депутати ...

КОМЕНТАРІ