На Хмельниччині проведено рейд по недопущенню виникнення пожеж у лісових масивах

На Хмельниччині проведено рейд по недопущенню виникнення пожеж у лісових масивах

01.05.13 08:00 0 893
З настанням теплої погоди, особливо перед травневими святами, люди частіше почали відвідувати власні дачні масиви, почастішали походи до лісу, щоб відпочити від напружених буднів. Проте через нехтування елементарних правил пожежної безпеки нерідко виникають пожежі саме на відкритих територіях власних домоволодінь, лісових масивах та степових зонах.

Аби запобігти біді та привернути увагу громадськості до цієї проблеми, 30 квітня у Хмельницькій приміській лісосмузі співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій та управління лісового та мисливського господарства провели рейдову перевірку місць відпочинку громадян на предмет недопущення виникнення лісових пожеж. До профілактичної роботи долучилися і місцеві засоби масової інформації.

Під час роботи рейдової бригади виявлялися поодинокі місця, де громадяни нехтували забороною розпалювання багаття у лісі, тим самим створювали передумови виникнення лісової пожежі.

З ними проводилися профілактичні бесіди, вручалися листівки та пам’ятки застережного характеру, а також роз’яснювались елементарні правила безпечної поведінки у лісах.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій застерігає: у весняно-літній пожежонебезпечний період категорично заборонено розводити багаття у лісі, особливо у суху та спекотну погоду. Наслідки від лісових пожеж можуть бути непоправні.

ГУДСНС у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині заплановано ...
Наступна новина: Управління ДСНС України у ...

КОМЕНТАРІ