Прокуратура розслідує невиплату зарплати дніпропетровським метробудівцям

Прокуратура розслідує невиплату зарплати дніпропетровським метробудівцям

01.05.13 11:12 0 905
У Дніпропетровську прокуратура розслідує невиплату зарплат працівникам ПАТ «Дніпрометробуд». Про це повідомили в прес-службі прокуратури області. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За даними прес-служби, службові особи підприємства упродовж грудня 2012 – лютого 2013 року безпідставно не виплатили 270 працівникам понад 2,5 мільйони гривень заробітної плати.

«За даним фактом прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого статтею175 Кримінального кодексу України (безпідставна невиплата заробітної плати), досудове розслідування у якому здійснюється Управлінням МВС України на Придніпровській залізниці», – йдеться в повідомленні.

Як зазначили в прокуратурі, за поданням прокуратури з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері наразі працівниками «Дніпрометробуду» повністю повернули зарплатні борги.

У квітні дніпропетровські метробудівці двічі виходили на акції протесту, вимагаючи від держави виплатити їм зароблені гроші. Як зазначали працівники, через проблеми з фінансуванням більша частина колективу кілька місяців перебувала у відпустках за власний рахунок, метрополітен не будували, а лише відпомповували воду з тунелів. Метробудівці вимагали від Верховної Ради України створити спеціальну комісію і втрутитись у ситуацію.

Нині Дніпропетровський метрополітен складається з єдиної лінії з шести станцій. Для фінансування будівництва метро місто розраховує на кредити європейських банків у розмірі понад 300 мільйонів євро.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ