Пожежу у психлікарні у Підмосков’ї спричинив людський фактор – Слідчий комітет

Пожежу у психлікарні у Підмосков’ї спричинив людський фактор – Слідчий комітет

02.05.13 14:14 0 896
Причиною пожежі в психіатричній лікарні поблизу Москви могли стати дії середнього медичного персоналу, повідомляють у Слідчому комітеті Російської Федерації. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Поліція порушила ще три кримінальні справи у зв’язку з пожежею, під час якої загинули 38 людей. У Слідчому комітеті зазначили, що всі вони заведені за статтею «Недбалість».

«Порушено ще три кримінальні справи про халатність щодо начальника протипожежної служби Московської області Олексія Єфімова, глави сільського поселення Куликівське Дмитровського муніципального району Московської області і за фактом недбалих дій посадових осіб психіатричної лікарні», – повідомили в Слідчому комітеті.

За словами директора департаменту наглядової діяльності МНС Юрія Дешевих, пожежна сигналізація в психоневрологічній клініці спрацювала, а чергувала медсестра намагалася самотужки загасити вогонь. Проте пізніше надійшла інформація, що в момент виникнення пожежі в підмосковній психлікарні медсестра взагалі була відсутня на робочому місці і виявила пожежу, коли вже було видно вогонь.

Як зауважують у МОЗ Росії,черговий лікар був непричетним до трагедії, оскільки його пост розташовується в іншому корпусі. За словами чиновників, лікар

робив все можливе для порятунку людей.

Пожежа у лікарні сталася в ніч на 26 квітня. За даними МНС Росії, 38 осіб загинуло, трьом вдалося врятуватися.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ