Число учасників голодування в Гуантанамо зросло

Число учасників голодування в Гуантанамо зросло

02.05.13 15:41 0 878
Число учасників голодування протесту серед в’язнів центру утримання для підозрюваних у тероризмі на американській військовій базі в бухті Гуантанамо на Кубі зросло до 100 з загалом 166 в’язнів, повідомили в понеділок американські військові. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Тим часом адвокати утримуваних там заявляють, що насправді учасників голодування вже близько 130.

За словами речника в’язниці, 19 учасників протесту перебувають на штучному годуванні, 5 шпиталізували.

Також у понеділок президент США Барак Обама заявляв, що не хоче смертей затриманих у Гуантанамо і що він знову намагатиметься домогтися в Конгресі закриття цієї в’язниці.

Голодний страйк спалахнув іще в лютому, спершу через поводження охорони з примірниками Корану, в яких шукали можливі схованки, а потім він переріс у протест загалом проти багаторічного утримання в’язнів Гуантанамо без суду й висування звинувачень. 89 із утримуваних там уже мали бути звільнені, але їх досі тримають під вартою.

Спеціальний центр утримання і допитів підозрюваних у тероризмі іноземців був створений після терактів 11 вересня 2001 року на військово-морській базі США, розташованій у бухті Гуантанамо на Кубі – поза межами території США і поза юрисдикцією американського законодавства. Утримувані там багато разів скаржилися на неналежне поводження і тортури.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ