У Росії відбулися перші нагородження зіркою «Героя праці»

У Росії відбулися перші нагородження зіркою «Героя праці»

02.05.13 20:05 0 855
Президент Росії Володимир Путін вручив перші медалі недавно запровадженого звання «Герой праці», яке порівнюють із «Героєм соціалістичної праці» радянських часів. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

На церемонії, що відбулася з нагоди 1 Травня під Санкт-Петербургом і транслювалася у прямому ефірі, нагороди отримали п’ять осіб, серед них керівник Маріїнського театру в Санкт-Петербурзі Валерій Гергієв, а також нейрохірург, механізатор, машиніст і токар.

Путін запровадив, чи, як кажуть критики, відновив цю нагороду в березні після конференції створеного на підтримку Кремля Всеросійського народного фронту з метою «підвищити престиж самовідданої і сумлінної праці», як мовиться в його указі. Сама медаль у формі зірки майже точно повторює зірку радянських часів, тільки серп і молот замінені на двоголового орла і стрічка на колодці з радянської червоної на російську триколірну.

Звання «Героя праці» існувало в колишньому СРСР із 1927 року; 1938-го його перейменували на «Героя соціалістичної праці», і воно існувало до розпаду СРСР 1991 року.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільщина: в ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: за ...

КОМЕНТАРІ