На Івано-Франківщині на Городенківщині десятикласник пошкодив 28 могил

На Івано-Франківщині на Городенківщині десятикласник пошкодив 28 могил

02.05.13 14:58 0 852
У понеділок в Городенківський райвідділ міліції надійшло відношення від сільського голови одного з населених пунктів району, в якому він повідомив про вандалізм на місцевому кладовищі.

Селяни виявили пошкодженими 28 могил. На кладовища прибула слідчо-оперативна група Городенківського РВ УМВС. Службовий собака взяв слід і привів правоохоронців до одного помешкання в селі. Шістнадцятирічний хлопець, який там проживає, зізнався в тому, що розбив надмогильні пам’ятники й добровільно видав взуття, в якому був у той момент.

Як розповіла начальник відділення кримінальної міліції у справах дітей обласного УМВС майор міліції Алла Лемчак, вісім місяців тому брат підозрюваного школяра загинув у дорожньо-транспортній пригоді. Підліток дуже переживав цю трагедію, майже кожного дня відвідував могилу брата. В неділю він сидів там до другої години ночі, після чого на нього щось найшло й хлопець почав громити надгробки. Він не може пояснити свій вчинок, просить вибачення в односельців.

Батьки школяра не виправдовують дії сина. Більше того, його тато, який займається виготовленням пам’ятників, пообіцяв відновити пошкоджені надгробки. Правоохоронці направили інформацію в школу, щоб з учнем попрацювали психологи. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за наругу над могилами. Відповідно до законодавства, такі дії караються штрафом або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

СЗГ УМВС в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині мешканці ...
Наступна новина: ООН і США закликали Сирію ...

КОМЕНТАРІ