Міська рада присвоїла звання «Почесний Громадянин міста Івано-Франківська» Гавриліву Богдану Михайловичу

Міська рада присвоїла звання «Почесний Громадянин міста Івано-Франківська» Гавриліву Богдану Михайловичу

02.05.13 14:35 0 1037
Богдан Михайлович Гаврилів – український історик, краєзнавець, головний історик м. Івано-Франківська, заслужений працівник культури України

За активну участь у справі науково-освітнього розвитку, відродженні та примноженні історичної пам'яті, культурної спадщини міста, 25 квітня 2013 року Івано-Франківська міська рада присвоїла звання  «Почесний Громадянин міста Івано-Франківська» Гавриліву Богдану Михайловичу.

Народився Богдан Гаврилів 1 грудня 1943 р. в м. Івано-Франківську. З 1969 року після закінчення історичного факультету Івано-Франківського педагогічного інституту ім. В.Стефаника працює на педагогічній ниві. Б.Гаврилів стояв у витоків створення у 1977 році Народного музею історії освіти Прикарпаття на базі Прикарпатського університету і багато років був його завідувачем.

З 1990 р. Богдан Михайлович працює доцентом кафедри історії України Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника. У 1996 році захистив кандидатську дисертацію, яка була опублікована окремою монографією «Галицьке краєзнавство ХІХ – початку ХХ ст.». Він є лауреатом обласних краєзнавчих премій ім. І.Вагилевича (1995) та ім. академіка І.Крип’якевича (1997), Всеукраїнської ім. академіка Д.Яворницького.

За понад 40 років своєї історико-краєзнавчої діяльності Б.Гаврилів створив 15 музеїв та кабінетів, опублікував понад 400 статей, матеріалів та більше 60 книг.

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ