В Івано-Франківську пройде міжнародний фестиваль Карпастької кулінарної спадщини (програма)

В Івано-Франківську пройде міжнародний фестиваль Карпастької кулінарної спадщини (програма)

02.05.13 18:47 0 1134
В рамках святкування Дня міста, 11 травня кухарі з Румунії, Словаччини і Угорщини представлятимуть в Івано-Франківську кращі зразки кулінарної спадщини Карпат - в місті відбудеться міжнародний кулінарний фестиваль

Провідні шеф-кухарі з карпатських регіонів сусідніх країн проведуть майстер-класи на базі популярних ресторанів Івано-Франківська.

Фестиваль відбуваєься за підтримки Івано-Франківської міської ради.

Крім того, всі бажаючі зможуть скуштувати традиційні страви угорської, словацької та румунської кухонь на народному кулінарному шоу під відкритим небом.

Програма

11.00 – 17.30. Головна сцена міста (Площа Ринок)

Відвідайте церемонію відкриття фестивалю!

Далі на вас очікують:

унікальне кулінарне шоу просто неба за участю міського голови, відомих людей Івано-Франківська та іноземних гостей;

конкурси на швидкість і майстерність приготування страв та змагання на вправність їх смакування;

інтелектуальні баталії на знання культури і традицій карпатських народів;

ексклюзивні майстер-класи від знаних шеф-кухарів Карпатського регіону.

Потуги переможців будуть відзначені фестивальними подарунками!

11.00 – 17.30. Інформаційний намет Фестивалю (Площа Ринок)

Фестивальні мапи з програмою та фестивальним меню. Реєстрація команд, отримання інструкцій і схем «Квесту гурманів» та молодіжної «Експедиції Карпатської кулінарної спадщини». Обмін фестивальних горщиків (міток) на пам’ятні подарунки. Вичерпна інформація про учасників та заходи фестивалю.

12.00 – 17.30. Виставка Карпатських наїдків (Площа Ринок)

Споглядання та споживання - Станіславської мармуляди, Карпатських гарбат, різноманітних сирів та солінь. Знайомство з мармулядовою та чайною легендою

12.00 – 17.00. Еко-ферма для маленьких (Площа Ринок)

Дитяча кулінарна майстерня від студії творчих забав «Манка». Знайомство наймолодших учасників фесту зі світом здорової їжі і традиційних ремесел.

13.00 – 17.00. Намет-колиба від компанії «Бартшер» (Площа Ринок)

Майстер-класи та презентації від німецького шеф-кухаря – гостя фестивалю. Презентація сучасного технологічного обладнання для ресторанів.

12.00 – 17.00. Карпатська грибна юшка (Площа Ринок)

Приготування двохсот та одного літра традиційної грибної юшки з обов’язковим частуванням гостей.

12.00 – 18.00. Намети-шинки від ТМ «Росана», спонсорів фестивалю (Площа Ринок)

Виставка-продаж свіжих ковбасних виробів та гарячих м’ясних страв, приготованих на грилі.

12.00 – 17.00. Гостьові намети від партнерів фестивалю (Майдан Шептицького)

Виставка кулінарних смаколиків та виробів традиційних народних ремесел повітів Марамуреш та Кодру (Румунія), регіону Сатмар-Берег (Угорщина) і краю Кошице (Словаччина).

15.00 – 17.00. Сцена на Майдані (Майдан Шептицького)

Фольклорне шоу за участю аматорських народних колективів з Угорщини, Словаччини, Румунії та України – співи, танці, хореографічні майстер-класи. Конкурси та розваги до Дня Європи в Івано-Франківську.

12.00 – 17.00. Ремісники (Майдан Шептицького)

Виставка виробів народних ремесел. Майстер-класи з гончарства, бісероплетіння, писанкарства тощо.

12.00 – 17.00. Свято ковалів (Фортечна галерея «Бастіон»)

Жива кузня в центрі Івано-Франківська. Ковальські майстер-класи та виставка-продаж кованих виробів.

12.30 – 17.00. Ресторани у центральній частині міста Івано-Франківська

Заклади приймають знаних шеф-кухарів Угорщини, Словаччини, Румунії і України та пропонують традиційні страви Карпатських регіонів. Обирай наїдки за фестивальним меню:

Бар «Потоцький» (вул. Дністровська, 22а) – страви Кошицького краю Словаччини

Кафе «Бізе» (вул. Галицька, 31) – страви повіту Сату-Маре (Кодру) Румунії

Ресторан «ФранКо» (вул Галицька, 9а) – страви Кошицького краю Словаччини

Кафе «Бочка» (вул. Страчених, 3) – страви повіту Марамуреш Румунії

Кав’ярня «Говорить Івано-Франківськ» (пл. Ринок, 8) – традиційна випічка повіту Марамуреш Румунії

Арт-клуб «Гармидер» (вул. Незалежності, 31) – страви Івано-ФранківщиниУкраїни

Кав’ярня «Відень» (вул. Бачинського, 2) – страви Кошицького краю Словаччини

Паб «Зінгер» (вул. Січових стрільців,10) - страви регіону Сатмар-Берег Угорщини

Покої для гощення «Світлиця Мулярова» (вул. Чорновола, 5) – страви Івано-Франківщини України

Ресторан «Фонтуш» (вул. Чорновола, 82) – страви регіону Сатмар-Берег Угорщини

* станція Гастрономічного «Квесту Гурманів»

Правила «Квесту Гурманів»

Завдання учасників квесту – знайти на звороті цієї мапи ключові точки (станції Квесту гурманів) нашого фестивалю, відвідати їх та насолодитися усіма перевагами, що пропонуватимуть тобі господарі свята на фестивальних площах, а також в рестораціях, пабах і кав’ярнях Івано-Франківська. Вони частуватимуть тебе різними смакотами, пропонуватимуть розваги, майстер-класи чи інші послуги, за які можна отримати наліпку з фестивальним горщечком.

Таким чином ти можеш зібрати колекцію наліпок, які обміняєш на фестивальну сувенірну продукцію.

10 зібраних наліпок - пам’ятне горнятко

15 зібраних наліпок – блокнот для рецептів

20 зібраних наліпок – фестивальну футболку

В підтримку проекту організатори створили тизер фестивалю карпатської кулінарної спадщини.

Участь у створенні ролика взяли: Віктор Анушкевичус - мер Івано-Франківська, Юрій Андрухович та Тарас Прохасько - письменники, Роман Вірастюк - спортсмен, Тарас Курус та Вікторія Присяжнюк

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: 10 ювілейне ...
Наступна новина: Маркевич: "Якщо хтось ...

КОМЕНТАРІ