Львівщина: 10 ювілейне міжнародне ралі «Галіція» повинно пройти на високому організаційному рівні – Віктор Шемчук

Львівщина: 10 ювілейне міжнародне ралі «Галіція» повинно пройти на високому організаційному рівні – Віктор Шемчук

02.05.13 18:40 0 840
30 квітня  у Львівській облдержадміністрації  під керівництвом голови ЛОДА Віктора Шемчука відбулося перше засідання оргкомітету з підготовки до проведення 10 ювілейного міжнародного ралі «Галіція», у якому взяли участь представники Комітету ралі Автомобільної федерації України (FAU), Львівської обласної адміністрації, Львівської міської ради, МНС та ДАІ.

Зазначимо, згідно єдиного календарного плану проведення змагань, затвердженого Державною службою молоді та спорту України, 12-13 липня 2013р. на території Львівської області планується проведення міжнародного ралі «Галіція», яке водночас є етапом Кубку Європи з ралі, етапом Чемпіонату України з ралі, етапом Чемпіонату Білорусії з ралі. Організатори змагання – Автомобільна федерація України (FAU), Галицький Автомобільний Клуб-Львівський обласний місцевий осередок FAU.

Під час засідання оргкомітету організатори представили спортивну та культурну програми ралійного свята, обговорили організаційні й технічні завдання, питання забезпечення порядку під час проведення як самих змагань, так і урочистих церемоній відкриття й нагородження переможців ралі.

Голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук повідомив, що облдержадміністрація готова надати повне сприяння організаторам змагання і висловив сподівання, що це ралі пройде на високому організаційному рівні при забезпеченні всіх заходів безпеки.

«В нас достатньо сил і засобів, щоб забезпечити безпеку спортсменів та вболівальників та провести ці ралі на високому рівні. Ми хочемо, щоб ці змагання стали традиційними на Львівщині, адже саме такі заходи приваблюють туристів. Цього року – це Кубок Європи, але ми хочемо піднімати планку, тому необхідно себе добре зарекомендувати перед міжнародними експертами», – зазначив керівник Львівщини.

Також розглянули проблемні питання щодо стану доріг, які будуть використовуватись під швидкісні ділянки траси та безпеку і швидкість проїзду міжнародних кордонів та митних зон.

Додатково зазначимо, що Міжнародне ралі «Галіція» є етапом Відкритого Чемпіонату України з ралі, а цього року вперше потрапило до календаря Кубку Європи з ралі – престижних змагань міжнародного рівня.

«Ралі – це насамперед велика кількість туристів, вболівальників та городян. І в першу чергу ми повинні подбати про їхню безпеку», – наголосив В.Шемчук.

Цього року в рамках проведення змагань на Львівщині, швидкісні траси будуть розміщенні на дорогах Миколаївського і частково Жидачівського району. Усі показові та презентаційні заходи відбудуть на стадіоні «Арена-Львів».

Довідка:

Чемпіонат України з ралі – ралійна серія, організатором якої виступає Комітет ралі, що входить до складу Автомобільної федерації України (FAU). Ці змагання проводяться в Україні з 1994р. і включають кілька видовищних етапів. Етапи проходять у різних за своїми природними умовами регіонах – у Карпатах, на Прикарпатті й Буковині, у Криму та Приазов’ї. Міста, що рік у рік традиційно приймають ралі, – це Херсон, Львів, Чернівці, Маріуполь, Ялта.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині про ...
Наступна новина: В Івано-Франківську пройде ...

КОМЕНТАРІ