На Львівщині Віктор Шемчук обговорив з представниками австрійської компанії VAMED можливість створення Центральної медичної лабораторії

На Львівщині Віктор Шемчук обговорив з представниками австрійської компанії VAMED можливість створення Центральної медичної лабораторії

02.05.13 19:43 0 1024
30 квітня голова Львівської обласної державної адміністрації Віктор Шемчук зустрівся із представниками австрійської групи компаній VAMED, котра є світовим лідером у сфері проектування, будівництва, обладнання та менеджменту закладів охорони здоров’я.

Під час розмови з Віктором Шемчуком генеральний директор представництва VAMED в Україні Петер Вернер розповів, що метою їх візиту на Львівщину є обговорення можливих проектів у галузі охорони здоров’я, зокрема створення на території області Центральної медичної лабораторії. Він також зазначив, що проект будівництва та функціонування такої лабораторії передбачає застосування державно-приватного партнерства із чітким розмежуванням прав, обов’язків та відповідальності кожної із сторін. «Ми плануємо реалізувати такий проект вперше на Україні і хочемо, щоб це відбулось саме у Львові», – додав П.Вернер.

Сторони обговорили можливості створення та функціонування такої медичної лабораторії вже у наступному році. Вони розглянули особливості державно-приватного партнерства у реалізації даного проекту, діяльність подібних установ в інших країнах, зокрема Австрії та Німеччині, управління якими здійснює група VAMED. Із основних переваг, що надасть будівництво Центральної лабораторії, Петер Вернер виокремив економніше та ефективніше здійснення складних аналізів, а також отримання якісних результатів, які забезпечуватимуть сучасна техніка та кваліфікований персонал.

Керівник облдержадміністрації звернув увагу на те, що створення такої Центральної медичної лабораторії дозволить забезпечити якісним обслуговуванням не лише мешканців регіону, а й людей з інших областей нашої держави. Віктор Шемчук також запропонував розробити упродовж двох тижнів меморандум про співпрацю, як перший крок до реалізації цього проекту, та детально опрацювати із профільними департаментами облдержадміністрації його медичну та економічну складові.

«Насправді це дуже хороший проект для сфери охорони здоров’я Львівщини. Адже, якщо ми матимемо таку надсучасну лабораторію, то зможемо забезпечити львівських медиків хорошими та якісними результатами лабораторних досліджень. Окрім цього, отримаємо можливість активно впливати на покращення стану здоров’я мешканців області, які швидко отримувати правильні діагнози і, як наслідок, призначення правильного лікування», – зазначив В.Шемчук.

Також очільник Львівщини наголосив, що важливим у реалізації такого проекту є створення взаємовигідних умов приватно-державного партнерства та максимальне використання можливостей співпраці. «Мова іде про те, що потрібен чіткий баланс щодо того, яка кількість лабораторних досліджень в нас є на яка потужність цієї лабораторії і чи забезпечить вона в повному обсязі наші потреби. Ми зацікавлені у співпраці та робитимемо усе для того, щоб вона розпочалась якнайшвидше та реалізувалась якомога успішніше для України», – резюмував Віктор Шемчук.

Довідка: 

Група VAMED (Австрія) – один з лідерів світового ринку в області охорони здоров’я і оздоровчого туризму. Компанія була створена в 1982 році з метою будівництва Центральної лікарні Відня і за 30 років реалізувала понад 600 проектів у 60 країнах світу. Компанія має також великий досвід роботи на ринку країн СНД. 

Окреме представництво VAMED є також в Україні – ТОВ «ФАМЕД Україна». Свою діяльність в Україні австрійська група компаній розпочала у 2008 році з проектних робіт для приватних медичних установ Донецької області. У 2009 році компанія уклала контракт на постачання сучасного медичного устаткування для державної системи охорони здоров’я України. Цілий ряд нових проектів перебуває в даний момент на стадії обговорення і узгодження. 

VAMED входить в найбільший німецький медико-технологический концерн Fresenius з центральним офісом у Відні. Одним з основних ноу-хау компанії є професійне управління об’єктами охорони здоров’я. Група компаній співпрацює з п’ятьма провідними європейськими університетськими клініками та надає послуги з госпітального менеджменту для 160 закладів охорони здоров’я. 

В групі компаній працює 13 300 співробітників, річний оборот -   1.3 млрд. Євро. 

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У катастрофі літака в ...
Наступна новина: Міжнародний турнір з ...

КОМЕНТАРІ