Львів’яни повинні жити у безпечному місті!

Львів’яни повинні жити у безпечному місті!

02.05.13 15:13 0 1073
Львів, попри те, що має загальновизнаний статус туристичного центру України, вже зовсім скоро може стати претендентом на звання «Безпечне місто». Саме цим шляхом рухається керівництво Львівської міліції, вивчаючи позитивний досвід в інших містах нашої держави і навіть закордоном.

Нещодавно начальник Львівського міського управління міліції підполковник міліції Сергій Зюбаненко побував з робочою поїздкою у місті Тбілісі (Грузія), де мав можливість ознайомитися з роботою тамтешнього поліцейського відомства.

Враження від перебування у Грузії та вивчення досвіду роботи їхньої поліції – лише позитивні. Про прозорість відносин між силовиками та громадою Тбілісі говорять не лише скляні стіни будівлі, в якій працюють поліціянти. Зовнішній вигляд, ввічливе спілкування та фаховість працівників – все свідчить про те, що тамтешня громада надійно захищена від злочинних посягань.

Однак, не лише іноземний досвід почерпнув очільник львівських правоохоронців. Сергій Зюбаненко також мав можливість вивчити організацію та умови роботи міліціонерів у Києві, Донецьку, Дніпропетровськ та Одесі. Саме там підрозділи міліції стали «першими ластівками», де започатковують реформи МВС України.

За словами Сергій Зюбаненка, першим, що впало в око під час перебування у вказаних вище силових відомствах України, - це добре налагоджена співпраця з органами місцевого самоврядування задля успішної реалізації започаткованих відомством реформ.

«За сприяння органів місцевого самоврядування там вже зроблено чимало у напрямку змін на краще. Є, зокрема, помітні зрушення не лише у матеріально-технічному забезпеченні, але й безпосередньо у відношенні працівників міліції до виконання своїх службових обов’язків. Відтак, моя позиція – все найкраще, що вже є і діє в інших містах України та в інших країнах, потрібно акумулювати в себе – безпосередньо у місті Львові», - наголосив очільник львівської міліції.

Варто відзначити, що місто Львів є туристичним центром України. Це місто відвідують багато туристів та гостей з інших країн. Воно також політично активне: кількість масових заходів, які на тут відбуваються, – надзвичайно велика. Крім того, тут дуже висока культурна активність населення та гостей міста.

Головний міліціонер міста Львова зауважив, що попри те, що криміногенна ситуація у місті на є стабільною, все ж не слід забувати про необхідність прогнозування, адже можливо вже завтра кількість вуличних злочинів може зрости в рази. «Ми розуміємо, - сказав Зюбаненко, - що у містах, де належним чином підтримується програма з безпеки, оперативно реагує міліція, є можливість затримувати злочинців за «гарячими слідами» або так званих «гастролерів»».

На міліція міста Львова працює у цьому напрямку досить активно. Започатковуючи ефективну співпрацю з органами місцевого самоврядування і депутатським корпусом, керівництво львівської міліції хоче донести до громади думку, що питання безпеки людей потрібно ставити у першу п’ятірку соціальних питань та ініціатив, які на є у місті. «Впевнений, що у жодної політичної сили чи громадської організації, які цим заціпляться, не виникне аргументів, щоби заперечити доцільність реалізації програми «Безпечне місто»», - відзначив керманич міліціонерів міста.

Якщо не започаткувати комплекс заходів з метою забезпечення безпеки у місті, то, зважаючи на те, як швидко розвиваються технічні засоби і система безпеки, вже завтра це буде пізно. Іншими словами, про ефективну безпеку громадян потрібно думати вже !

Принагідно слід зазначити, що умови, в яких доводиться працювати співробітникам органів внутрішніх справ Львова, - далеко не європейські. На жаль, на у міліцейському відомстві міста Львова склалася досить таки незадовільна ситуація.

Говорячи про умови роботи, треба наголосити, що вони не змінюються не те, що роками, а десятиліттями. Наявні технічні засоби у Львівському міському управлінні міліції не відповідають тим критеріям, які вимагає сьогодення. Крім того, на балансі львівської міліції є і використовуються ті транспортні засоби, які не придатні для використання в інших країнах світу.

Сергій Зюбаненко наголосив, що гроші для вирішенні цього проблемного питання не відіграють головної ролі. «Так, були б гроші, можна зробити багато: за кошти можна збудувати приміщення, закупити техніку і так далі. Однак моя основна мета – звернутись до львів’ян, у яких є ваговим науковий потенціал, активна громадська позиція, щоби вони долучились до обговорення вказаного питання, внесли свої пропозиції та думки. Адже те, що бачить очима правоохоронець, може кардинально відрізнятися від того, що хоче побачити від останнього звичайний житель міста. Це і є тим бар’єром, який перешкоджає нам відкритися перед суспільством. Тому я звертаюся з пропозицією до львів’ян, до депутатського корпусу, до підприємців, науковців, – долучитися до реалізації програми, яка на є пріоритетною», - зауважив Сергій Вікторович.

Мова першочергово про безпеку людей, про те, як людина себе почуває, коли вона звертається за допомогою до працівників міліції. Велика кількість випадків, коли люди не з радістю приходять до працівника міліції. І, коли на це ще й давлять стіни будівель, у яких доводиться приймати громадян, - усе загалом створює негативне враження від самої правоохоронної системи.

Сергій Зюбаненко наголошує, що не проблема побудувати прозорі стіни у новому приміщенні міліції. Важливо, щоби прозорими були відношення до людей. «Тому я готовий дослухатися до кожного, хто надасть пропозиції та висловить свої думки щодо тих чи інших питань про роботу міліції. Адже для звичайних громадян, можливо, не так і важливо, скільки злочинів ми розкрили минулого чи цього місяців, для них важливо, якою буде реакція працівників органів внутрішніх справ на їхнє звернення, як швидко та ефективно вони нададуть допомогу громадянам.

Попри те, відзначив головний міліціонер Львова, працівник міліції також повинен бути мотивований до якісної роботи. Мова йде не лише про достойний рівень заробітної плати, але й умови, в яких працює міліція. Також працівник системи повинен розуміти про важливість дотримання висунутих вимог, серед яких – належні зовнішній вигляд, стиль спілкування з людьми. Міліціонери повинні відчувати, що працюють у нормальних умовах і, коли людина заходить до них, то повинна знати, що прийшла до фахівця.

«Проведемо паралель. Всі пам’ятають позитивний досвід Євро-2012. Що змусило усіх говорити, що вони побачили на вулицях міста струнких, усміхнених працівників міліції? Так, це свідомість того, що працівник міліції знав, що цей захід - велика відповідальність! Якщо провести паралель між цим, що ми робимо і Євро-2012, - це дуже схожі речі. Коли громадянин прийде до працівника міліції, а він, своєю чергою, зустріне її у людських умовах, у чистому одязі, у прибраному кабінеті, тоді все буде закономірно: громадянин висловить свою вдячність, а працівник міліції буде мотивований тим, щоби змінюватися на краще», - сказав він.

Принагідно відзначимо, що для реалізації програми «Безпечне місто» керівництво Львівського міського управління міліції пропонує запровадити низку позитивних змін. По-перше, це стосується будівництва нового приміщення для роботи Львівського міського управління міліції.

«Є позитивний досвід, який реалізували наші колеги з Грузії. Усе це ми побачили на власні очі, зокрема, - поліцейських, які дійсно відчували себе свідомими і мали відповідальність за те, що мають честь служити у такому приміщенні, виконувати свої функціональні обов’язки. Водночас люди, які туди заходять, справді цим вражені і високо оцінюють роботу відомства в цілому. Відтак у Львові цими питаннями потрібно займатися вже . Бо, якщо чогось чекати, то можна і не дочекатися. На є певні критерії, які ми мусимо витримати!», - зазначив Зюбаненко.

Уляна Флишко,

Про це повідомили у ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У свята тернопільські ...
Наступна новина: Легка атлетика: вдалий ...

КОМЕНТАРІ