Ірина Сех вимагає від голови Львівської ОДА негайно розв'язати проблему із підвезенням школярів у Радехівському районі

Ірина Сех вимагає від голови Львівської ОДА негайно розв'язати проблему із підвезенням школярів у Радехівському районі

02.05.13 13:07 0 1150
Народний депутат України від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Ірина Сех звернулася з листом до голови Львівської облдержадміністрації Віктора Шемчука щодо зриву навчального процесу в сільських школах Радехівського району. Як йдеться в зверненні, на маршрут не виходять автобуси "Школярик", тому діти не можуть потрапити до шкіл.

"У Радехівському районі зривається навчальний процес через припинення підвезення учнів до шкіл. 30 квітня 2013 року на рейс не вийшли сім із десяти автобусів "Школярик". Ці автобуси обслуговують школи сіл Корчин, Синьків, Оглядів, Лопатин, Миколаїв, Сморжів, Бишів. Окрім цього, упродовж двох тижнів не підвозять учнів до Лопатинської, Миколаївської та Бишівської шкіл", – йдеться у зверненні Ірини Сех.

Націоналістка наголошує, що, відповідно до п. 2 статті 35 Закону України "Про вищу освіту", держава гарантує молоді право на отримання повної загальної середньої освіти; повна загальна середня освіта в Україні є обов'язковою. Згідно з п. 1 статті 14 Закону України "Про вищу освіту", місцеві органи виконавчої влади здійснюють державну політику в галузі освіти, а саме: здійснюють соціальний захист дітей, учнівської молоді, створюють умови для їхнього виховання, навчання й роботи відповідно до нормативів матеріально-технічного і фінансового забезпечення; забезпечують у сільській місцевості регулярне безкоштовне підвезення до місця навчання і додому дітей дошкільного віку, учнів та педагогічних працівників.

Народний депутат вимагає від голови облдержадміністрації вжити заходів щодо осіб, відповідальних за забезпечення підвезення учнів до шкіл Радехівського району.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ