За сприяння свободівців в Сокалі відбулася зустріч ветеранів української дивізії "Галичина" із місцевою молоддю

За сприяння свободівців в Сокалі відбулася зустріч ветеранів української дивізії "Галичина" із місцевою молоддю

02.05.13 13:22 0 1034
З нагоди 70-річчя створення української дивізії "Галичина" Сокальська районна організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" організувала в Сокалі на Львівщині зустріч ветеранів-дивізійників Володимира Клоса та Мирослава Бабського з місцевою молоддю. На зустрічі були присутні голова районної організації ВО "Свобода" Ігор Петренко, голова міської організації Юрій Товарянський та депутати рад різних рівнів.

Захід відбувся в Сокальській школі-гімназії ім. О. Романіва, де далекого 1943 року востаннє переступили поріг гімназії Володимир Клос та Мирослав Бабський, які відразу записалися добровольцями в дивізію "Галичина". Під час заходу ветерани-дивізійники розповіли молоді про історичні передумови створення дивізії, про патріотичні настрої тогочасної молоді та про своє нелегке життя. Також вояки охоче відповідали на запитання учнів.

Як зазначив голова Сокальської районної організації ВО "Свобода" Ігор Петренко, діяльність дивізії "Галичина" – невід'ємна сторінка нашого минулого.

"Відповідальність сучасного покоління націоналістів полягає в необхідності не лише гідно вшановувати пам'ять людей, які зі зброєю в руках боролися за незалежність України, а й захищати цю пам'ять від наруги. Маємо робити все можливе, щоби про подвиг наших дивізійників знала сучасна молодь, щоби ними пишалася та пам'ятала їхній героїзм", – зазначив свободівець.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На обласних змаганнях з ...
Наступна новина: Сергій Рижук: ...

КОМЕНТАРІ