На Львівщині стрийські свободівці вручили відзнаки ветеранам-дивізійникам

На Львівщині стрийські свободівці вручили відзнаки ветеранам-дивізійникам

02.05.13 22:43 0 1015
Стрийські свободівці Мар'ян Берездецький, Михайло Лапчук та Василь Бичко відвідали ветеранів Першої української дивізії "Галичина", які живуть на Стрийщині. Вони привітали їх з нагоди 70-ї річниці створення дивізії та вручили відзнаки і подарунки. Зокрема, свободівці відвідали колишніх дивізійників Івана Фіалку, Мирона Подубинського, Миколу Лапчака.

Вітаючи ветеранів, депутат Стрийської районної ради, голова районної організації ВО "Свобода" Мар'ян Берездецький зазначив: "Ми пам'ятаємо ваш героїчний чин і пишаємося, що є вашими нащадками. Обов'язок сучасного покоління українських націоналістів – продовжити боротьбу за українську незалежність, яка триває донині. Формально ми живемо в незалежній державі, однак маємо наповнити її українським змістом".

Уперше ветерани-дивізійники отримали Подяки від Стрийської районної ради. Їх було виготовлено з ініціативи депутатської комісії з питань духовного і національного відродження української нації. На подяках використано гасло, під яким цьогоріч відзначають ювілей дивізії: "Я пам'ятаю! Я пишаюсь!".

Також свободівці вручили ветеранам ювілейну медаль Галицького братства колишніх вояків 1-ї Української дивізії Української національної армії.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ