Відбувся Міжнародний фінал VІ Декламаторського конкурсу української та польської поезії та прози

Відбувся Міжнародний фінал VІ Декламаторського конкурсу української та польської поезії та прози

02.05.13 16:47 0 1066
26-28 квітня в Луцьку вперше відбувся Міжнародний фінал VІ Декламаторського конкурсу української поезії та прози й польської поезії та прози для мешканців України.

26 квітня конкурс відбувався на сцені Волинського академічного обласного театру ляльок. Перед початком конкурсу доктор наук Юзефа Ямруж-Зайонц, викладач Вищої театральної школи у Кракові, лауреат міжнародних театральних фестивалів у Торуні, Вроцлаві та Щепині, актриса-монодраматистка, провела тренінги з акторського мистецтва для учасників. Після першого конкурсного виступу декламаторів з Польщі та України в рамках заходу відбулася моновистава за текстом Тадеуша Ружевича «Стара жінка висиджує», яку зіграла артистка Національного театру імені Івана Франка, народна артистка України Лариса Кадирова.

Наступного дня конкурсанти продовжили свої виступи на сцені Палацу культури міста Луцька. Журі у складі Лариси Кадирової, Юзефи Ямруж-Зайонц і польського поета, прозаїка та перекладача Богдана Задури визначило переможців:

-за декламацію польської поезії та прози

І місце

Юлія Борзун

ІІ місце

Вадим Ханський і Анатолій Новачук

ІІІ місце

Вікторія Поліщук

- за декламацію української поезії та прози

І місце

Філіп Кжисєк

ІІ місце

Павел Рокіта, Данута Наугольник

ІІІ місце

Міколай Кармальський.

Відзнаки за декламацію отримали Марія Поліщук, Анастасія Грачова, Олена Чікуй, Матеуш Дзідковський, Дорота Лесяк, Катажина Мазурек, Магдалена Обцовська.

За виступи у номінації «співана поезія» нагороду отримала Марта Камінська з Денбліна та відзначено виступ Аніти Зань і Ягоди Зєльонку з Білгорая.

Начальник управління культури міської ради Тетяна Гнатів усім учасникам конкурсу вручила Подяки та сувеніри, лауреати отримали спеціальні дипломи. Грамоти та грошові винагороди від відділу культурної просвіти Центру культури в Любліні лауреатам конкурсу вручила керівник відділу Анна Кравчик.

У церемонії закриття конкурсу взяв участь перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук, який подякував організаторам і учасникам заходу, висловив сподівання на продовження співпраці Луцька і Любліна, а також вручив Почесну грамоту міського голови і квіти ініціатору польсько-українських зустрічей Анні Кравчик.

Організатор конкурсу - відділ культурної просвіти Центру культури у Любліні. Конкурс відбувався під патронатом Генерального консула України у Любліні Івана Грицака, керівника Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку Кшиштофа Савицького, Маршалека Люблінського воєводства Кшиштофа Гетмана, Луцького міського голови Миколи Романюка, Президента міста Любліна Кшиштофа Жука та Люблінського куратора освіти Кшиштофа Бабіша. Співорганізатори конкурсу – Генеральне консульство Республіки Польща у Луцьку, Товариство польської культури на Волині імені Т. Костюшка, управління культури Луцької міської ради, Товариство співпраці Польща-Схід, Центр Східної Європи УМКС у Любліні, Волинський інститут економіки та менеджменту, Воєводський відділ культури у Любліні, Українське товариство у Любліні.

Управління культури міської ради ( 723426, 722756)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 1025-річчю Хрещення ...
Наступна новина: Музей скла у Львові після ...

КОМЕНТАРІ