На Волині завдяки сучасним технологіям в обласному тубдиспансері здійснюватимуть ефективну діагностику і лікування

На Волині завдяки сучасним технологіям в обласному тубдиспансері здійснюватимуть ефективну діагностику і лікування

02.05.13 17:10 0 1015
Завдяки сучасним технологіям в тубдиспансері здійснюватимуть ефективну діагностику і лікування. голова облдержадміністрації Борис Клімчук ознайомився із ходом реконструкції боксового відділення для лікування хворих на полірезистетні форми туберкульозу та з облаштуванням приміщення для генетичної лабораторії.

Як розповів головний лікар закладу Василь Загорулько, наразі роботи завершуються. Відділення розраховано на 40 боксів, де лікуватимуть хворих з найскладнішими формами туберкульозу (хіміорезистентого). «Це допоможе розділити потоки хворих, а насамперед ізолювати тих, хто людей, які мають полірезистетнні форми туберкульозу. Нині у нас такої можливості немає», - повідомив головний лікар.

Він також додав, що «тут облаштовано найсучаснішу систему вентиляції, яка має шестикратний обгін повітря і регулюється».

Ремонт відділення здійснюється за кошти державного і обласного бюджетів.

Крім того, в обласному тубдиспансері облаштовується приміщення для генетичної лабораторії, де робитимуть точні аналізи на визначення різних форм туберкульозу в короткий термін. Роботи – на стадії завершення. Наявні нині в закладі медичні технології діагностують хворобу лише за півтора місяця.

Нагадаємо, що новітнє обладнання для цієї лабораторії закупить благодійний Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» в рамках проекту «Зупинимо туберкульоз в Україні».

Голова облдержадміністрації висловив задоволення ходом модернізації медичного закладу та дав доручення начальнику управління інфраструктури та туризму ОДА Леоніду Кирильчуку щодо ремонту під’їзної дороги до нового відділення. Кошти виділять зі спеціального дорожнього фонду обласного бюджету.

 

 

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації

 

 

 

 

 

 

 
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільщина: збірна ...
Наступна новина: На Львівщині соціальні ...

КОМЕНТАРІ