У міській раді обговорювали питання подальшого здійснення підприємницької діяльності у торгових об’єктах на зупинках громадського транспорту в м. Луцьку

У міській раді обговорювали питання подальшого здійснення підприємницької діяльності у торгових об’єктах на зупинках громадського транспорту в м. Луцьку

02.05.13 13:08 0 840
У залі засідань міської ради відбулось засідання Координаційної ради з питань розвитку малого та середнього підприємництва у місті Луцьку. На його початку представили нового члена Координаційної ради – заступника міського голови Тараса Яковлева. Він введений до складу замість Василя Байцима. Опісля члени ради обрали Тараса Яковлева – головою Координаційної ради.

Він подякував усім за підтримку й зазначив, що зацікавлений у розвитку малого та середнього підприємства у нашому місті, адже це доходи до бюджету, нові робочі місця. «Намагатимемось в межах чинного законодавства допомогти вам у вирішенні питань», - зауважив заступник міського голови.

Опісля члени ради перейшли до розгляду питання про можливість подальшого здійснення підприємницької діяльності у торгових об’єктах на зупинках громадського транспорту у нашому місті. До членів Координаційної ради звернувся виконавчий директор регіонального відділення Українського союзу промисловців та підприємців у Волинській області Анцух Ю.В. щодо вирішення цієї проблеми й, аби контролюючі органи, міська влада пояснили процедуру демонтажу цих торгових об’єктів.

Заступник начальника управління містобудування та архітектури міської ради Ярослав Матвіїв пояснив, що кілька років тому розміщення малих архітектурних форм не перечило чинному законодавству. Зараз у зв’язку із новим земельним законодавством, правилами благоустрою – необхідно змінити їх розташування. «Будемо працювати із кожним підприємцем індивідуально, намагатимемось по можливості зберігати об’єкти підприємництва», - зауважив він. Також додав, що раніше відповідальність була на проектантах, зараз – на управлінні містобудування та архітектури. Тож це питання перебуває на контролі.

Присутні підприємці, що здійснюють торгівельну діяльність у вищевказаних об’єктах, стурбовані ризиком припинення такої діяльності. Заступник міського голови Тарас Яковлев зауважив, що міська рада не в компетенції вносити зміни в постанови Кабінету Міністрів України та закони України.

Начальник управління містобудування та архітектури міської ради Юрій Казмірук запропонував вихід із ситуації – здійснити інвентаризацію цих споруд й розробити комплексні схеми їх розміщення згідно чинних норм. «Ми несемо відповідальність за комфортне та безпечне проживання лучан», - зазначив він.

Тож голова Координаційної ради, заступник міського голови Тарас Яковлев резюмував, що спочатку буде здійснено інвентаризацію торгових об’єктів на зупинках громадського транспорту, вивчать ситуацію щодо того, які необхідно демонтувати, а які – ні. Опісля, на наступному засіданні Координаційної ради, будуть думати над подальшими діями у вирішенні цього питання.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ірина Сех вимагає від ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: зі ...

КОМЕНТАРІ