На Житомирщині майже 100 робіт подано до участі у щорічному обласному творчому конкурсі до Дня журналіста

На Житомирщині майже 100 робіт подано до участі у щорічному обласному творчому конкурсі до Дня журналіста

02.05.13 14:20 0 859
30 квітня відбулося засідання організаційного комітету щорічного обласного творчого конкурсу до Дня журналіста за участю заступника голови облдержадміністрації Ярослава Долгих, який цьогоріч став співголовою оргкомітету.

На засіданні був представлений оновлений склад організаційного комітету та журі конкурсу. За спільним рішенням членів журі та оргкомітету очолив журі цьогоріч, як і у минулому році, завідувач кафедри редагування та основ журналістики Житомирського державного університету ім. І.Франка, доцент, кандидат філологічних наук Андрій Близнюк.

Головним завданням цього зібрання оргкомітету був розподіл конкурсних робіт між членами журі для їх оцінювання, адже за місяць журі повинно обрати кращі матеріали та розподілити їх по номінаціях. У День журналіста будуть оголошені результати творчого конкурсу та нагороджені переможці.

«Вже не перший рік відзначаємо кращих журналістів та засоби масової інформації в області. Творчий конкурс до Дня журналіста давно набув популярності, про що свідчить той факт, що з кожним роком зростає кількість заявок та номінантів. Певен, що і цього року конкурс пройде на гідному рівні та відкриє молодих талановитих журналістів й по-новому розкриє вже добре знайомих нам митців «гострого» слова», - сказав у вступному слові на засіданні оргкомітету та журі конкурсу Ярослав Долгих.

Відповідно до Положення про проведення щорічного обласного творчого конкурсу до Дня журналіста, критеріями оцінювання визначено професіоналізм, глибину змісту та актуальність, об’єктивність, творчий пошук.

«Цього року надійшло значно більше заявок на участь у конкурсі, ніж торік. Тому на журі чекає сумлінна та клопітка праця. На конкурс подано 99 робіт від 65 учасників. Це вдвічі більше ніж минулого року. Свої матеріали надали 56 журналістів та 9 засобів масової інформації», - повідомила директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Ірина Басова.

Найбільш активно роботи подавались до таких номінацій:

- «Журналіст року – лауреат премії імені Василя Земляка» серед друкованих засобів масової інформації - 14 робіт, що на 5 більше, ніж у 2012 році;

- «Журналіст року – лауреат премії імені Василя Остапчука» серед журналістів радіомовлення та телебачення області – 9 робіт, у 2012 році було 2 роботи;

- «Кращий молодий журналіст» серед журналістів друкованих ЗМІ до 30 років - 12 матеріалів, що вдвічі більше за минулий рік;

- «Кращий журналістський матеріал», підномінація – висвітлення діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування журналістами друкованих ЗМІ - 9 робіт, що на 5 більше, ніж у 2012 році;

- «Кращий журналістський матеріал», підномінація – висвітлення актуальних для суспільства тем журналістами електронних ЗМІ - 13 матеріалів, що на 7 більше, ніж торік.

У номінації «Кращий засіб масової інформації» змагатиметься 9 редакцій, що на 2 учасники більше, ніж торік.

Довідково: матеріали, які беруть участь в щорічному обласному творчому конкурсі до Дня журналіста, будуть розподілятися в семи номінаціях: «Журналіст року - лауреат премії імені Василя Земляка», «Журналіст року – лауреат премії імені Василя Остапчука», «Кращий молодий журналіст», «Кращий журналістський матеріал», «Кращий засіб масової інформації», «Краща телепередача».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Пожежу у психлікарні у ...
Наступна новина: В Луцьку ліквідатори ...

КОМЕНТАРІ