Житомирщина: в Управлінні ДСНС в області відбувся семінар-нарада з безпеки праці

Житомирщина: в Управлінні ДСНС в області відбувся семінар-нарада з безпеки праці

02.05.13 15:40 0 849
30 квітня в Управлінні ДСНС України у Житомирській області відбувся семінар-нарада на тему: «Безпека праці при виконанні службових (трудових) обов’язків». Захід проходив в рамках Всесвітнього Дня охорони праці. У ньому взяли участь керівники міськрайонних підрозділів ДСНС, які несуть безпосередню відповідальність за створення безпечних умов праці у частинах, а також інженери з охорони праці двох житомирських підрозділів – державної пожежної частини технічної служби та аварійно-рятувального загону.

Як зазначив заступник начальника Управління ДСНС в області Олег Держанівський, відповідно до аналізу стану промислової безпеки в Україні, у 2012 році кількість нещасних випадків, пов’язаних з виробництвом, порівняно з минулим роком зменшилася на 8%. На підприємствах України травмувалося 9816 осіб. Рятувальник - одна з найризикованіших професій, тому на службі не обходиться без травматизму. Олег Держанівський наголосив присутнім на основних вимогах безпеки праці під час ліквідації надзвичайних подій та ситуацій. А начальник відділу технічної діагностики ДП «Житомирський експертно-технічний центр» Юрій Яремчук довів працівникам цивільного захисту вимоги безпеки при обслуговуванні електроустановок, використанні електроінструментів та діалектричних засобів захисту при ліквідації наслідків надзвичайних подій.

Під час наради наголошувалось на необхідності проведення профілактичних заходів у підрозділах ДСНС. Це, зокрема, перевірки, інструктажі з питань охорони праці, адміністративно-громадський контроль та огляди-конкурси.

За результатами обласного огляду-конкурсу на кращий стан охорони праці у рятувальних підрозділах області в 2012 році дипломами переможців цього дня були відзначені державні пожежно-рятувальні частини міст Овруч (12 ДПРЧ за І місце), Малин (13 ДПРЧ - ІІ місце), Бердичів (9 ДПРЧ - ІІІ місце).

До справи безпеки праці долучилися і діти рятувальників області. Вони підготували малюнки на регіональний конкурс «Охорона праці очима дітей», підсумки якого підбиватимуть фахівці Територіального управління Держгірпромнагляду в області.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ