Рівненщина: рятувальники провели День цивільного захисту в ліцеї «Елітар»

Рівненщина: рятувальники провели День цивільного захисту в ліцеї «Елітар»

02.05.13 12:00 0 987
Дітлахи складають найбільшу групу ризику, а в пошуках цікавостей вони найчастіше спричиняють надзвичайні ситуації або ж стають їх жертвами. Загалом же у 2012 в наслідок різноманітних нещасних випадків на Рівненщині загинуло 27 дітей та 109 постраждало. Виною тому є недостатньо розвинене відчуття загрози у малюків. І попередити та проінформувати їх про небезпеку, познайомити з першочерговими діями з ліквідації надзвичайної події та правилами порятунку власного здоров’я та життя близьких – головна мета усіх дорослих.

Не стоять осторонь даного питання і рятувальники Головного Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій Рівненщини, котрі 30 квітня для вихованців ліцею «Елітар» провели Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності. Зустріч розпочалася традиційно зі знайомства. Працівники відділу роботи із ЗМІ та громадськістю, розповіли учням про мужню та героїчну професію вогнеборця, в яких умовах доводиться працювати бійцям Держслужби, рятуючи людські життя, а також наголосили на необхідності дотримання елементарних правил безпечної поведінки в різного роду надзвичайних подіях, адже безпека власного життя – понад усе.

З перших хвилин діти юрбою оточили рятувальників – всім було надзвичайно цікаво подивитися на бойове спорядження та спецітехніку. Найперше, що зацікавило, в переважній більшості хлопців, стосувалося техніки – вони хотіли знати її будову та характеристику. Вразив всіх і бензоріз, за допомогою якого рятувальники ліквідовують наслідки ДТП, і спеціальні ножиці, котрі швидко розрізають металеві конструкції та застосовуються для того, щоб у випадку біди дістатися до зачиненої квартири крізь металеві двері та віконні решітки, і пневмоподушка, котра здатна легко підняти 20-тонний автомобіль і апарат захисту органів дихання без якого робота у задимленому приміщені просто не можлива. Не відставали від хлопців і дівчатка, які з неймовірним інтересом слухали розповіді фельдшера-рятувальника, щодо надання невідкладної медичної допомоги, цікавило малечу і медобладнання та способи його застосування. Співробітники служби порятунку ще раз нагадали дітям правила безпеки під час весняно-літнього періоду. А далі були цікаві конкурси: на швидкість одягання бойового одягу та спорядження. Бажаючих на мить відчути себе рятувальником виявилося чимало. Того дня поза увагою працівників Держслужби не залишилась жодна дитина.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олексій Тімарцев – в.о. ...
Наступна новина: На Великодні свята у ...

КОМЕНТАРІ