напередодні літнього відпочинку рятувальники зустрілися з керівниками дитячих таборів та санаторіїв

напередодні літнього відпочинку рятувальники зустрілися з керівниками дитячих таборів та санаторіїв

02.05.13 19:05 0 1070
Питання безпечного відпочинку та оздоровлення дітей в літніх таборах і санаторіях залишається одним із важливих завдань в діяльності Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області. Адже батьки, відправляючи дітей до дитячого оздоровчого закладу, сподіваються на те, що відпочинок буде не лише корисним: зміцнить здоров'я дитини, сприятиме набуттю яскравих вражень, духовному збагаченню, а й безпечним.

Саме тому, щороку до початку сезону відпочинку рятувальники здійснюють перевірки дитячих оздоровчих закладів, щоб не допустити виникнення травмування дітей та обслуговуючого персоналу під час перебування в таборах і санаторіях, а також на водоймах, що знаходяться біля них.

30 квітня співробітники Головного управління ДСНС у Рівненській області прийняли участь у засіданні координацій ної ради з питань оздоровлення дітей при федерації професійних спілок Рівненської області. На нараді були присутні всі керівники дитячих закладів оздоровлення області.

Виступаючи перед учасниками, начальник відділу державного пожежного нагляду, дізнання та ліцензування ГУ ДСНС підполковник служби цивільного захисту Роман Пелех наголосив на неприпустимості недбальства в питаннях пожежної та техногенної безпеки керівників і персоналу цих закладів, особливо, коли йдеться про дітей.

Крім того, Роман Пелех звернув увагу керівників на постійну справність в цих закладах інженерних систем протипожежного захисту, забезпеченість та вчасне технічне обслуговування первинних засобів пожежогасіння, справність систем зовнішнього і внутрішнього протипожежного водопостачання, постійне утримання вільними проходів та евакуаційних шляхів, належний стан електрогосподарства тощо.

Також доповідач зазначив, що в таборах, які розташовані безпосередньо біля водних об’єктів, необхідно першочергово виконати усі вимоги правил охорони життя людей на водних об’єктах.

На завершення наради рятувальники зазначили, що тільки спільна наполеглива співпраця та відповідальне ставлення до підтримання у оздоровчих дитячих закладах належного протипожежного стану, допоможе забезпечити корисний, а головне безпечний відпочинок дітей.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині у 2012 році ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ