Тернопільська область: за минулу добу пожежно-рятувальні підрозділи ліквідували дві пожежі сухої трави

Тернопільська область: за минулу добу пожежно-рятувальні підрозділи ліквідували дві пожежі сухої трави

02.05.13 21:23 0 930
29 квітня о 14:53 в місті Ланівці поблизу вулиці Травнева виникла пожежа сухої трави на відкритій території. Внаслідок пожежі вогнем знищено 0,05га сухої трави. Пожежу ліквідовано черговим караулом 11-ї державної пожежно-рятувальної частини, врятовано 1 будівлю, всього матеріальних цінностей орієнтовно на суму 65 тисяч гривень.

29 квітня о 15:28 в селі Староміщина Підволочиського району виникла пожежа сухої трави на відкритій території. Внаслідок пожежі вогнем знищено 0,3га сухої трави. Пожежу ліквідовано черговим караулом 20-ї державної пожежно-рятувальної частини, врятовано 10 га лісопосадки.

Причини виникнення пожеж та матеріальні збитки встановлюються.

Управління ДСНС України в області наполегливо застерігає місцевих мешканців, посадових осіб всіх ланок, не проводити випалювання сухої трави та рослинних залишків. Пам’ятайте, що під час гасіння такого роду загорянь пожежно-рятувальні підрозділи залишають без охорони населені пункти, де може виникнути пожежа, де люди потребують допомоги!

Також, при спалюванні трави на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, дим і вогонь здатні спричинити замикання ліній, що може призвести до руйнівних наслідків для населених пунктів та промислових об’єктів. Якщо спалювати суху траву на присадибних ділянках або торішньої стерні на фермерських полях, вдовж доріг може спричинити дорожньо-транспортні пригоди, а також виникає загроза перекидання вогню на лісові масиви, житлові будинки.

Під час горіння листя та інших рослинних залишків у повітря вивільняються шкідливі хімічні сполуки, які знижують імунітет людини, викликають алергію, захворювання дихальних шляхів, посилюють негативний перебіг хронічних, а також сприяють розвитку онкологічних захворювань. Часто до вогню потрапляє різне сміття, що істотно підсилює рівень забруднення повітря і збільшує шкоду для здоров’я.

Не будьте байдужими до порад рятувальників! Бережіть себе та не наражайте на небезпеку оточуючих!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині виконком ...
Наступна новина: Болівія заборонила ...

КОМЕНТАРІ