Свободівець Ігор Турський ініціював заборону продажу "хімічної" їжі в школах Тернополя

Свободівець Ігор Турський ініціював заборону продажу "хімічної" їжі в школах Тернополя

02.05.13 18:55 0 1215
26 квітня 2013 року на сесії Тернопільської міськради з ініціативи депутата від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Ігоря Турського ухвалено рішення заборонити в навчальних закладах використання продуктів для харчування дітей, що містять синтетичні барвники, ароматизатори, підсолоджувачі, посилювачі смаку та консерванти. Із цією ініціативою секретар міської ради свободівець Ігор Турський виступив задля збереження здоров'я тернопільських школярів.

"Вже зі шкільних років необхідно дбати про прищеплення дітям культури раціонального та збалансованого харчування. в структурі захворюваності дітей патологія органів травлення є на другому місці. За останні двадцять років показник поширеності цієї патології збільшився майже удвічі. Лікарі фіксують зростання кількості дітей із залізодефіцитною анемією. Систематичне вживання дітьми продуктів харчування, що не належать до натуральних через вміст штучних фарбників, консервантів, ароматизаторів, підсолоджувачів, газу, викликає подразнення слизової оболонки шлунку і сприяє розвитку гастритів та виразкової хвороби", – наголосив Ігор Турський.

Представляючи проект на розгляд депутатам, націоналіст також зазначив, що заборону підтримала постійна депутатська комісія Тернопільської міської ради з питань освіти, науки і культури. Таким чином, депутати своїм рішенням заборонили адміністраціям комунальних навчальних закладів міста замовляти, приймати та використовувати для харчування учнів продукти, що містять синтетичні барвники, ароматизатори, підсолоджувачі, посилювачі смаку та консерванти. У разі виявлення такої продукції, згідно з ухваленим рішенням, керівники навчальних закладів зобов'язані розривати угоди з постачальниками або суб'єктами підприємницької діяльності, які забезпечують харчування в школах.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Наступна новина: У Білорусі засудили ...

КОМЕНТАРІ