На Тернопільщині розпочався місячник добровільної здачі зброї

На Тернопільщині розпочався місячник добровільної здачі зброї

02.05.13 14:07 0 822
З 1 по 31 травня на території держави та нашої області буде проходити місячник добровільної здачі зброї. Мета операції – протидія незаконному розповсюдженню зброї та вибухівки, профілактика злочинів з їх використанням, а також проведення добровільної здачі зброї, яка не зареєстрована в органах внутрішніх справ.

Як розповів старший інспектор дозвільної служби УМВС в області Степан Джинджиристий, чимало жителів Тернопільщини продовжує легковажити та переховує небезпечні іграшки у сховках. З початку року міліціонери вилучили шість одиниць вогнепальної зброї та понад вісімсот боєприпасів до неї, а тако більше двох кілограмів вибухівки. За фактами їх незаконного зберігання порушено сімдесят кримінальних справ, п’ятьох жителів області притягнуто до адміністративної відповідальності.

Окрім цього, понад два десятки наших краян порушили закон, вчасно не здавши мисливських рушниць, що належали їхнім родичам. Нагадуємо, згідно діючого законодавства, зброю покійних власників родичі повинні протягом п’ятиденного терміну здати в органи внутрішніх справ на тимчасове зберігання до вирішення питання щодо спадкування майна.

Правоохоронці застерігають: подбайте про те, щоб уникнути кримінальної відповідальності, адже за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами законом передбачене покарання – позбавлення волі до п’яти років. Добровільна здача зброї, боєприпасів та вибухівки звільняє від будь-якої (кримінальної чи адміністративної) відповідальності. Скористайтесь наданою можливістю під час місячника добровільної здачі зброї.

З питань здачі, придбання чи реєстрації зброї, спецзасобів, звертайтеся у підрозділи дозвільної системи органів внутрішніх справ за місцем проживання.

Детальнішу інформацію можна отримати за номерами телефонів у Тернополі 27-13-11 та 27-13-96.

Про це повідомили в УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині рятувальники ...
Наступна новина: На Рівненщині продовжують ...

КОМЕНТАРІ