Роман Навроцький: "9 травня ми не дозволимо провокаторам зіпсувати вшанування пам'яті загиблих у Другій світовій війні"

Роман Навроцький: "9 травня ми не дозволимо провокаторам зіпсувати вшанування пам'яті загиблих у Другій світовій війні"

03.05.13 17:48 0 1033
Задля недопущення можливих провокацій 9 травня 2013 року в Тернополі керівник міської організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Роман Навроцький скерував звернення до обласної прокуратури та управління МВС в області, в якому закликав правоохоронні органи вжити необхідних заходів, аби не допустити порушення рішення Тернопільської міської ради від 8 квітня 2011 року про заборону публічного використання символіки совєцького та нацистського режимів.

"Стало відомо, що 9 травня 2013 року окремі громадські об'єднання планують масштабні провокаційні заходи, спрямовані на загострення громадського протистояння, що може призвести до порушень законності у Тернополі та області. У дні пам'яті загиблих у Другій світовій війні такі дії можуть загрожувати громадському порядку", – заявив депутат Тернопільської обласної ради, голова Тернопільської міської організації ВО "Свобода" Роман Навроцький.

"Поява совєцької та нацистської символіки під час масових заходів буде розцінена як грубе ігнорування рішення органу місцевого самоврядування з боку правоохоронців, бездіяльність органів правопорядку та службове недбальство їхніх посадових осіб. Нагадаю, що досвід провокацій 9 травня у Тернополі ми мали у минулі роки, коли колони людей під червоними прапорами рушили парком Слави, тоді як громада міста традиційно покладала квіти до меморіального комплексу загиблим у війні та вшановувала полеглих хвилиною мовчання.

Вважаю, що нащадки тих людей, які віддали життя, аби Україна стала незалежною, ніколи не будуть спокійно реагувати на совєцьку й нацистську символіку. І абсолютно неприпустимо, щоби до меморіалу нашим дідам і прадідам, полеглим у війні проти окупантів з червоними стягами, несли ті ж самі ворожі червоні прапори", – заявив свободівець-депутат Тернопільської обласної ради.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Попередня новина: Чемпіонат України (U-19). ...
Наступна новина: "Баварія" хчое залишити в ...

КОМЕНТАРІ