У Саудівській Аравії 5 людей померли через вірус, схожий на SARS

У Саудівській Аравії 5 людей померли через вірус, схожий на SARS

03.05.13 20:08 0 843
Міністерство охорони здоров’я Саудівської Аравії повідомило що за останні кілька днів у країні померли п’ять людей через новий вірус, схожий на вірус атипової пневмонії. Це захворювання, відоме також за скороченням SARS, спалахнуло у країнах Азії десять років тому. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За повідомленням міністерства, ще двоє хворих на нову хворобу перебувають у реанімації.

Новий вірус, названий новітнім коронавірусом людини (hCoV), вперше виявили минулого року. Загалом у світі – в Саудівській Аравії, Йорданії, Німеччині і Великій Британії – зафіксовані наразі 23 випадки захворювання від нього; 16 із хворих померли.

Цей вірус належить до групи коронавірусів, які викликають низку захворювань, починаючи зі звичайних гострих респіраторних вірусних захворювань.

Він також споріднений із коронавірусом, який викликає атипову пневмонію, офіційно відому як важкий гострий респіраторний синдром (англійське скорочення SARS). За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, протягом спалаху цієї хвороби 2002–2003 років від неї померли не менш як 774 людини (це число підтверджених випадків). Інші джерела наводять число і в понад 800 померлих на SARS.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: "Манчестер Сіті" готує ...

КОМЕНТАРІ