На Житомирщині за добу рятувальники тричі гасили палаюче сміття на відкритій території

На Житомирщині за добу рятувальники тричі гасили палаюче сміття на відкритій території

04.05.13 09:55 0 884
Незважаючи на застереження фахівців Держслужби з надзвичайних ситуацій, у весняний період частішають випадки пожеж, пов’язаних із недотриманням правил пожежної безпеки, зокрема, під час прибирання присадибних ділянок, приватного сектору від залишків сухого листя, гілок дерев, сміття. Як наслідок, тільки за останню добу рятувальниками здійснено 3 виїзди по місту Житомиру на ліквідацію таких загорянь на відкритій території приватного сектору в 3-му провулку Селецькому, на вулицях Маршала Рибалки та Малікова. Загалом ліквідовано займання сміття на площі 50 кв.м.

На жаль, мешканці області не усвідомлюють в повній мірі усю небезпеку, до якої можуть призвести їхні дії. При спалюванні трави, сміття, відходів на присадибних ділянках виникає загроза перекидання вогню на житлові будинки, гаражі, садові будиночки, сараї. Нерідко, здавалося б, нешкідливе спалювання сміття обертається серйозними матеріальними збитками. Крім того в результаті спалювання різних видів відходів, сухої трави повітря стає важким і гірким, внаслідок чого збільшуються випадки захворювань дихальних шляхів.

Аби запобігти небезпеці виникнення пожеж, Управління ДСНС України у Житомирській області звертається до громадян області з проханням дотримуватися вимог пожежної безпеки при виконанні весняно-польових робіт у житловому секторі та на дачних ділянках, під час перебування на природі. Будьте обережні з сірниками та недопалками, не кидайте їх у траву чи на узбіччя. Не залишайте вогонь без нагляду, доки він повністю не згасне. Пам’ятайте, що розводити вогнище можна лише в безвітряну погоду під постійним наглядом і на відстані не менше 15 м від будівель та споруд. Збираючись додому, чи залишаючи місце розведення багаття, необхідно загасити вогонь водою або засипати піском.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Костов: "Обидві команди ...
Наступна новина: Чернівецька область: ...

КОМЕНТАРІ