2013 рік має стати роком рішень щодо української ГТС – єврокомісар Еттінґер

2013 рік має стати роком рішень щодо української ГТС – єврокомісар Еттінґер

04.05.13 14:17 0 12716
Європейський комісар із питань енергетики Ґюнтер Еттінґер запевняє, що 2013 рік стане роком ухвалення рішень щодо української газотранспортної системи. Таку думку він висловив у Брюсселі під час прес-конференції, яка відбулася в рамках круглого столу високого рівня з питань українського газового ринку. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За словами єврокомісара, одним із важливих питань, яке винесено на обговорення круглого столу є питання про те, які функції має виконувати українська ГТС в майбутніх постачаннях газу до ЄС.

«Відповідь на це питання є основоположним для інвестицій... Наступний основний момент, який ми обговорюємо полягає в тому, що Україна – не лише транзитний партнер. Подивіться на її газові сховища і можливості України в цій сфері. Це найбільші газові сховища в Європі», – зазначив також Еттінґер.

Комісар також ще раз наголосив, що ЄС зацікавлений в такому розвитку подій, який би створив взаємовигідну ситуацію для всіх сторін: Росії, як виробника газу, України, як транзитера, виробника та споживача, та для Європейського Союзу.

Еттінґер також звернув увагу на те, що цього року має бути схвалена низка важливих рішень, в тому числі розроблено фінансові пропозиції з боку ЄС та європейських компаній і фінансових установ щодо підтримки модернізації української ГТС, рішення щодо забезпечення технічних та юридичних аспектів її реверсного використання, а також рішення України щодо майбутнього ГТС, як власника системи.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
4 (голосів: 1)
Попередня новина: На Івано-Франківщині в ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: за ...

КОМЕНТАРІ