У столиці Росії мітингували перед річницею «Болотної»

У столиці Росії мітингували перед річницею «Болотної»

08.05.13 21:44 0 775
У центрі столиці Росії Москви кількасот прихильників опозиції влаштували в неділю ходу і мітинг на знак протесту проти судового переслідування низки учасників минулорічної опозиційної акції на Болотній площі міста. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Організатори нинішньої акції, яка закінчилася мітингом теж на Болотній площі в центральній частині міста під гаслами «Свободу політв’язням», «Експертна рада опозиції», сподівалися, що на неї збереться хоча б десять тисяч людей за заявленої кількості у 30 тисяч, але прийшли, за підрахунками, близько 400.

Головна опозиційна акція з цієї нагоди призначена на понеділок, якраз на першу річницю подій на Болотній площі 6 травня 2012 року, напередодні інавгурації Володимира Путіна на третій термін на посаді президента Росії. Мерія Москви дозволила іншій частині опозиції мітинг на площі, але не дозволила ходи через те, що йдеться про робочий день.

Рік тому масова опозиційна демонстрація на Болотній площі в Москві переросла в сутички з поліцією. Понад 400 людей тоді затримали; понад 20 осіб нині звинувачують у закликах до масових заворушень і застосуванні насильства до представників влади за так званою «Болотною справою».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Галатасарай" - 19-разовий ...
Наступна новина: Суперліга. "Азовмаш" стає ...

КОМЕНТАРІ