На Рівненщині через службову недбалість посадовців комунального підприємства заподіяно шкоду здоров’ю дітей у с. Могиляни

На Рівненщині через службову недбалість посадовців комунального підприємства заподіяно шкоду здоров’ю дітей у с. Могиляни

08.05.13 11:29 0 1071
За результатами проведеної прокуратурою Рівненщини із залученням спеціалістів контролюючих органів перевірки з питань додержання вимог природоохоронного законодавства встановлено факти службової недбалості та порушення правил охорони водних об’єктів у діяльності комунального підприємства "Відродження" Могилянівської сільської ради.

Так, вказане підприємство здійснювало свою діяльність без наявності відповідних дозвільних та правовстановлюючих документів та з порушенням гігієнічних і санітарних вимог в експлуатації джерел централізованого водопостачання, про що свідчить відсутність відповідного обладнання на водозабірних спорудах.

Такими злочинними діями було спричинено тяжких наслідків у виді забруднення джерела питного водопостачання та заподіяння шкоди здоров’ю дітей у селі Могиляни Острозького району Рівненської області.

Відомості про вчинення кримінальних правопорушень внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Організацію проведення досудового слідства у кримінальному провадженні за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 242, ч. 1 ст. 275 та ч. 2 ст. 367 КК доручено старшому слідчому Острозької міжрайонної прокуратури.

Хід розслідування перебуває на особливому контролі прокуратури Рівненської області.

Обставини справи:

У період з 03 по 05 квітня 2013 року було госпіталізовано до лікарні з симптомами отруєння 1 дорослого та 22 дітей з села Могиляни, яких після надання медичної допомоги та одужання відпущено додому. Попередньо було встановлено, що водопровідна питна вода із свердловини комунального підприємства "Відродження", яку споживали хворі, не відповідає гігієнічним нормативам за санітарно-хімічними показниками.

Довідково:

• Відповідальність за злочин, передбачений ч. 2 ст. 242 КК України (порушення правил охорони вод, що спричинило захворювання людей) передбачена у виді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк;

• Відповідальність за злочин, передбачений ч. 1 ст. 275 КК України (порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд) передбачена у виді штрафу від 100 до 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до двох років або без такого;

• Злочин, передбачений ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки), карається позбавленням волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львів: у рамках акції ...
Наступна новина: Чернігівська область: ...

КОМЕНТАРІ