На Житомирщині на шляху соціальної справедливості

На Житомирщині на шляху соціальної справедливості

08.05.13 14:25 0 859
Ніхто не радий, якщо йому подовжують строк виходу на заслужений відпочинок, зате всі – за підвищення розміру пенсійних виплат. Саме останнє було головною метою державної пенсійної реформи.

На Житомирщині більшість сільських пенсіонерів ще донедавна отримувала пенсію, не вищу за прожитковий мінімум, нині це лише 3,1% жителів області. Періодично підвищувався мінімальний розмір пенсії, яка впродовж двох останніх років загалом зросла на 19,2%; середній розмір пенсій збільшився на Житомирщині майже на 30%.

За минулий рік кількість ветеранів, у яких пенсія перевищує 1500 гривень, зросла удвічі. Нині така пенсія вже у кожного п’ятого. Не менш позитивний чинник, що темпи приросту розміру середніх пенсій на Житомирщині були торік на 1,2% вищі, ніж загалом в Україні.

Поступово розв’язується особливо гостра для області, яка постраждала внаслідок аварії на ЧАЕС, проблема виплат інвалідам-чорнобильцям, у яких лише впродовж минулого року середній розмір пенсій зріс удвічі – з 1660,51 до 3411,39 гривні. Немає підстав для нарікань у колишніх військових, чимало яких обрали Житомирщину місцем свого постійного проживання: нині їхні пенсії вже не залежать від року виходу у відставку. Тепер пенсійні виплати для всіх розраховують від єдиного рівня посадових окладів.

Збільшення обсягів видатків на виплату пенсій не призвели до зменшення частки власних надходжень до Пенсійного фонду Житомирщини. Це чи не найпереконливіший доказ дієвості заходів з його наповнення: від турботи про створення нових робочих місць до поступового надання жінкам рівних із чоловіками прав на здобуття трудового стажу і, відповідно, вищих пенсійних виплат.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ