У Чернівцях кампанія декларування фінішувала з рахунком 6,4 млн. грн.

У Чернівцях кампанія декларування фінішувала з рахунком 6,4 млн. грн.

08.05.13 17:13 0 1037
За 13 тижнів цьогорічного деклараційного процесу про свої доходи чернівецьких податківців повідомили 1716 жителів обласного центру, що на 373 декларанти більше, ніж минулого року. За результатами декларування місцевий бюджет поповниться на 6,4 мільйони гривень, що на 2 мільйони більше, ніж минулого року. Сукупні доходи декларантів склали понад 149,4 млн.грн.

Найбільш активно прозвітували до податкової ті, хто у минулому році отримував спадщину - 644 декларації на суму 1,3 млн. грн. Порівняно з минулим роком сума задекларованого податку цією категорією платників зросла на 550,0 тис. грн. Понад 1,0 млн. грн. перерахують до бюджету 262 чернівчанина, які отримали інвестиційний прибуток.

На суму понад 1,7 млн. грн. поповнять місцеву скарбницю 180 громадян, які минулого року здавали в оренду нерухоме майно, а 143 мешканці, які продали свою нерухомість сплатять до бюджету 1,2 млн. грн.; 250 автовласників, які здавали транспорт в оренду, або минулого року продали свого залізного коня перерахують до бюджету понад 460 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб.
Цьогоріч 45 декларантів прозвітували про іноземні доходи, тоді як минулого року такі прибутки задекларували лише 14 наших земляків. Найбільша суму податку з іноземних доходів складає 24,5 тис. грн., а всього ця категорія платників додасть до місцевої скарбниці 173,5 тис. грн.

Майже удвічі, порівняно з минулим роком, збільшилась кількість чернівчан, які задекларували доходи у вигляді заробітної плати, що перевищують 128760,0 грн. Цьогоріч подано 107 таких декларації, тоді як минулого року лише 59.
Дев'ятеро наших земляків подали декларації на загальну суму доходу 15,2 млн. грн. Найбільша сума доходів 2,8 млн. грн. задекларована жителем обласного центру від продажу нерухомого майна, оренди, доходів у вигляді інвестицій та зарплати. Інші мільйонери задекларували доходи, отримані від продажу нерухомого майна, подарунки, інвестиційний прибуток.

817 чернівчан, які подали декларації про майновий стан і доходи, з бюджету повернуть 873,2 тисяч гривень сплаченого податку. Насамперед, це пов'язано зі сплатою громадянами в 2012 році коштів за навчання, відсотків за іпотечними кредитами, благодійністю тощо.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що скористатись правом на податкову знижку громадяни можуть до 31 грудня поточного року, звернувшись до податкового органу за місцем прописки.


Відділ взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю
ДПІ у м. Чернівцях

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Найгіршою країною для ...
Наступна новина: Сесія Івано-Франківської ...

КОМЕНТАРІ