На Буковині прес-центр Міжвідомчого оперативного Штабу з безпечного пропуску повені

На Буковині прес-центр Міжвідомчого оперативного Штабу з безпечного пропуску повені

09.05.13 11:10 0 1003
Контактна інформація:

м. Київ, вул. О.Гончара 55-а

тел.: (044) 247-32-13, (044) 247-31-91

електронна пошта: press@mns.gov.ua

ftp-адреса для ЗМІ: ftp://194.0.148.98/press/

Технічні можливості:

- пряма оптоволоконна лінія, яка дозволяє здійснювати пряму трансляцію телевізійного сигналу безпосередньо з Прес-центру;

- пряма оптоволоконна лінія для передачі телевізійного сигналу на телеканали;

- високошвидкісні лінії Інтернет;

- можливість проведення відео-конференцій з регіональними підрозділами ДСНС;

- оргтехніка та інші необхідні умови для ефективної роботи представників ЗМІ.

Графік роботи прес-центру: щоденно 8:00-22:00.

Акредитація представників ЗМІ здійснюється протягом роботи прес-центру та закінчується за 2 години до початку заходу.

Брифінги проводяться виключно за списками акредитації.

Крім того, запрошуємо журналістів взяти участь у виїзних прес-турах у регіони, де існує загроза локальних підтоплень. Акредитація проводиться за телефонами, які наведено нижче. За цими номерами також можна отримати всю необхідну додаткову інформацію.

Довідка

щодо безпечного пропуску повені

станом на 8 травня 2013 року 09:00

Щодо погодних умов

На переважній частині території України спостерігається ясна погода, без істотних опадів. Температура повітря від +20°С на заході до +25°С на сході та півдні України.

Повсюдно, окрім окремих районів західних і північних областей, утримається надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Щодо підтоплення населених пунктів

Внаслідок весняного водопілля та підйому ґрунтових вод відмічається часткове підтоплення 3 житлових будинків та 92 дворів і присадибних ділянок у 6 населених пунктах. Зокрема 7 дворів і присадибних ділянок у 4 населених пунктах Київської області, 3 житлових будинки та 37 дворів і присадибних ділянок у 1 населеному пункті Чернігівської області, 48 дворів і присадибних ділянок у 1 населеному пункті Черкаської області.

Протягом доби для надання допомоги населенню від ДСНС залучалось 15 чол. особового складу, 5 од. техніки та 5 плавзасобів, надано допомогу 354 мешканцям.

Щодо стану проїзду дорогами загального користування

За інформацією Укравтодору, проїзд на автодорогах України та на перевальних ділянках доріг забезпечений.

Внаслідок паводку та підняття рівнів води у річках, на окремих ділянках автодоріг місцевого значення у Чернігівській області введено обмеження щодо руху транспортних засобів, а саме:

Новгород-Сіверський район

7 квітня з метою пропуску льодоходу здійснено розведення наплавного мосту через

р. Десна на автодорозі місцевого значення Новгород-Сіверський – Бирине, поблизу с. Бирине та Прокопівна. Ділянка автодороги до понтонного мосту між р. Десна та р. Віть підтоплена повеневими водами (довжиною 800 м, висотою до 1 м). Проїзд до населених пунктів здійснюється через м. Шостку Сумської області. Наплавний міст буде зведений після стабілізації рівня води в р. Десна.

30 квітня внаслідок підняття рівня води в р. Десна на автодорозі КПП "Миколаївка" - Семенівка - Новогород-Сіверський - Глухів - КПП "Катеринівка", сталося підтоплення ділянки дороги довжиною 75 метрів та висотою до 30 см, внаслідок чого ускладнено транспортне сполучення між с. Путівськ та с. Пирогове. Рух легкового автотранспорту обмежено, вантажівок - не припиняється.

Сосницький район

23 квітня у зв’язку з підняттям рівня води в р. Десна сталося підтоплення ділянки автодороги

Сосниця-Шаповалівка довжиною 270 м та висотою до 118 см. Рух легкового автотранспорту обмежено, вантажівок - не припиняється. Об’їзд забезпечено через смт Короп.

Ріпкінський район

29 квітня у зв’язку з підняттям рівня води в р. Дніпро сталося підтоплення дорожнього полотна на ділянках автодоріг:

Радуль-Новосілки (довжина підтопленої ділянки автодороги близько 3,2 км. та висота до 1,1 м);

Ріпки-Задеріївка-Радуль (довжина підтопленої ділянки автодороги близько 320 м, висота до 1,02 м);

Задеріївка-Кам‘янка-Суслівка (довжина переливу підтопленої ділянки автодороги 3,0 км, висота до 1,7 м);

Любеч-Кукари (довжина підтопленої ділянки переливу автодороги 2,7 км, висота до 2,18м).

Рух транспортних засобів на зазначених ділянках автодоріг призупинено, на під'їздах до цих ділянок встановлені обмежувальні дорожні знаки. Сполучення між населеними пунктами здійснюється за допомогою човнів.

Чернігівський район:

29 квітня 2013 року у зв’язку з підняттям рівня води в р. Дніпро на автодорозі Пустинки – Мньов сталося підтоплення ділянки довжиною близько 150 м та висотою до 1,05 м. Рух транспортних засобів призупинено. Сполучення між населеними пунктами здійснюється за допомогою човнів.

Коропський район:

29 квітня 2013 року у зв’язку з підняттям рівня води в р. Десна на автодорозі Короп – Лиса Гора сталося підтоплення у п'яти місцях загальною довжиною 300 м та висотою до 0,85 м. Рух транспортних засобів призупинено. Сполучення між населеними пунктами здійснюється за допомогою човнів.

Черкаська область:

6 травня через скиди води Канівською ГЕС на лівому березі Кременчуцького водосховища у с. Сушки Канівського району сталося підтоплення 48 дворів та присадибних ділянок, а на правому березі в межах с. Хрещатик Черкаського району сталося підтоплення територій 14 баз відпочинку.

Щодо прогнозу весняного водопілля

Проходження максимального рівня води на Дніпрі біля водопоста Неданчичі очікувався 4 травня висотою 719-721 см над нулем поста. Станом на 7 травня рівень води становить 704 см над нулем поста.

На Десні зменшується ріст рівнів водопілля, за винятком місцини біля водопоста Макошино, де станом на 7 травня рівень води становить 722 см над нулем поста.

У ДСНС України у цілодобовому режимі працює робоча група Міжвідомчого оперативного штабу.

Прес-служба ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ