Івано-Франківськ готується до Першого міжнародного кулінарного фестивалю

Івано-Франківськ готується до Першого міжнародного кулінарного фестивалю

09.05.13 16:15 0 1201
11 травня, в День міста Івано-Франківська, на площі Ринок проходитиме Перший міжнародний кулінарний фестиваль в межах проекту «Карпатська мережа кулінарної спадщини», що виконується Туристичною Асоціацією Івано-Франківщини у партнерстві з виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради, облдержадміністрацією та транскордонними партнерами проекту: Асоціацією «Еколоджік», Торгово-промисловою палатою повіту Сату-Маре (Румунія), Асоціацією Шамос-Базар (Угорщина) та Кошицькою регіональною філією Словацької торгово-промислової палати та промисловості (Словаччина) за співфінансування ЄС в межах Програми прикордонного співробітництва «Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна, 2007-2013».

Перша складова фестивалю – майстер-шоу. Партнерські ресторани, розташовані в центральній частині Івано-Франківська, приймають шеф-кухарів з Румунії, Угорщини, Словаччини з їхнім спеціально підготовленим національним меню. За кожну придбану страву можна буде отримати «фестивальну мітку» – паруючий горщик - символ Карпатської кулінарної спадщини. Зібрані мітки можна буде обміняти на пам’ятні фестивальні призи від організаторів фестивалю (такі ж мітки учасники фестивалю зможуть отримати і в інших ключових точках фестивалю за придбаний товар, отриманий майстер-клас: у виставковому наметі з карпатськими наїдками та чаями, під час частування грибною юшкою просто неба, у наметах від ТМ «Росана» та «Бартшер-ІФ» тощо).

Друга складова фестивалю – народне кулінарне шоу за участю Івано-Франківського міського голови Віктора Анушкевичуса, відомих людей міста та іноземних гостей, під час якого кожен бажаючий зможе взяти участь у конкурсах з приготування традиційних страв угорської, словацької, румунської кухонь, отримати майстер-класи від професійних шеф-кухарів Карпатських регіонів Угорщини, Словаччини, Румунії, України, стати учасником фольклорно-пізнавального дійства на перехресті декількох європейських культур – гастрономічного квесту гурманів й молодіжної «Експедиції Карпатської кулінарної спадщини», уроків співу й танців, майстерень традиційних ремесел тощо. Партнери фестивалю: Івано-Франківський технікум ресторанного сервісу і туризму Національного університету харчових технологій, ПП «БАРТШЕР-ІФ», офіційне представництво німецької компанії «Bartscher» (професійне технологічне обладнання для ресторанів), М’ясопереробний комплекс «Росана», служба перевезень «Мерседес-Таксі», «МЕТРО кеш & кері», ГО «Асоціація виробників органічної продукції «Чиста Флора», Компанія «23 ресторани» («Говорить Івано-Франківськ»), Арт-клуб «Гармидер», Кав’ярня «Відень», Дім Пива «Бочка», Ресторан «Франко», Ресторан «Світлиця Мулярова», Паб «Зінгер», Ресторан «Фонтуш», Паб «Потоцький», Фортечна галерея «Бастіон», Кафе-кондитерська «Бізе», Івано-Франківська філія НСОУ «Пласт», Студія творчих забав «Манка», Магазин-майстерня «Ш.У.Ф. Л. Я», Компанія «Т-проект» (м. Львів), TM «Станіславська Мармуляда», Івано-Франківський обласний благодійний фонд «Родина».

Отже, 11 травня об 11.00 на головній іванофранківській сцені (станція «Квесту Гурманів») - церемонія відкриття фестивалю.

Далі :

- унікальне кулінарне шоу просто неба за участю міського голови, відомих людей Івано-Франківська та іноземних гостей;

- конкурси на швидкість і майстерність приготування страв та змагання на вправність їх смакування;

- інтелектуальні баталії на знання культури і традицій карпатських народів;

- ексклюзивні майстер-класи від знаних шеф-кухарів Карпатського регіону.

Переможці будуть відзначені фестивальними подарунками! Діятимуть фестивальні намети з мапами, програмою та фестивальним меню. Реєстрація команд, отримання інструкцій і схем «Квесту гурманів» та молодіжної «Експедиції Карпатської кулінарної спадщини». Обмін фестивальних горщиків (міток) на пам’ятні подарунки. Вичерпна інформація про учасників та заходи фестивалю.

12.00-17.30 - виставка Карпатських наїдків - (станція «Квесту Гурманів» . Споглядання та споживання - Станіславської мармуляди, Карпатських чаїв, різноманітних сирів та солінь. Знайомство з мармулядовою та чайною легендою.

12.00-17.00 - еко-ферма для маленьких. Виставка виробів народних ремесел. Майстер-класи з гончарства, бісероплетіння, писанкарства тощо.

Фортечна галерея «Бастіон» Свято ковалів (станція «Квесту Гурманів»)

12.00-17.00Ковальські майстер-класи та виставка-продаж кованих виробів.

12.30 – 17.00 Ресторани у центральній частині міста Івано-Франківська (10 станцій «Квесту Гурманів») приймають знаних шеф-кухарів Угорщини, Словаччини, Румунії і України та пропонують традиційні страви Карпатських регіонів. Обирай наїдки за фестивальним меню (на звороті мапи)

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ