Перша складова фестивалю – майстер-шоу. Партнерські ресторани, розташовані в центральній частині Івано-Франківська, приймають шеф-кухарів з Румунії, Угорщини, Словаччини з їхнім спеціально підготовленим національним меню. За кожну придбану страву можна буде отримати «фестивальну мітку» – паруючий горщик - символ Карпатської кулінарної спадщини. Зібрані мітки можна буде обміняти на пам’ятні фестивальні призи від організаторів фестивалю (такі ж мітки учасники фестивалю зможуть отримати і в інших ключових точках фестивалю за придбаний товар, отриманий майстер-клас: у виставковому наметі з карпатськими наїдками та чаями, під час частування грибною юшкою просто неба, у наметах від ТМ «Росана» та «Бартшер-ІФ» тощо).
Друга складова фестивалю – народне кулінарне шоу за участю Івано-Франківського міського голови Віктора Анушкевичуса, відомих людей міста та іноземних гостей, під час якого кожен бажаючий зможе взяти участь у конкурсах з приготування традиційних страв угорської, словацької, румунської кухонь, отримати майстер-класи від професійних шеф-кухарів Карпатських регіонів Угорщини, Словаччини, Румунії, України, стати учасником фольклорно-пізнавального дійства на перехресті декількох європейських культур – гастрономічного квесту гурманів й молодіжної «Експедиції Карпатської кулінарної спадщини», уроків співу й танців, майстерень традиційних ремесел тощо. Партнери фестивалю: Івано-Франківський технікум ресторанного сервісу і туризму Національного університету харчових технологій, ПП «БАРТШЕР-ІФ», офіційне представництво німецької компанії «Bartscher» (професійне технологічне обладнання для ресторанів), М’ясопереробний комплекс «Росана», служба перевезень «Мерседес-Таксі», «МЕТРО кеш & кері», ГО «Асоціація виробників органічної продукції «Чиста Флора», Компанія «23 ресторани» («Говорить Івано-Франківськ»), Арт-клуб «Гармидер», Кав’ярня «Відень», Дім Пива «Бочка», Ресторан «Франко», Ресторан «Світлиця Мулярова», Паб «Зінгер», Ресторан «Фонтуш», Паб «Потоцький», Фортечна галерея «Бастіон», Кафе-кондитерська «Бізе», Івано-Франківська філія НСОУ «Пласт», Студія творчих забав «Манка», Магазин-майстерня «Ш.У.Ф. Л. Я», Компанія «Т-проект» (м. Львів), TM «Станіславська Мармуляда», Івано-Франківський обласний благодійний фонд «Родина».
Отже, 11 травня об 11.00 на головній іванофранківській сцені (станція «Квесту Гурманів») - церемонія відкриття фестивалю.
Далі :
- унікальне кулінарне шоу просто неба за участю міського голови, відомих людей Івано-Франківська та іноземних гостей;
- конкурси на швидкість і майстерність приготування страв та змагання на вправність їх смакування;
- інтелектуальні баталії на знання культури і традицій карпатських народів;
- ексклюзивні майстер-класи від знаних шеф-кухарів Карпатського регіону.
Переможці будуть відзначені фестивальними подарунками! Діятимуть фестивальні намети з мапами, програмою та фестивальним меню. Реєстрація команд, отримання інструкцій і схем «Квесту гурманів» та молодіжної «Експедиції Карпатської кулінарної спадщини». Обмін фестивальних горщиків (міток) на пам’ятні подарунки. Вичерпна інформація про учасників та заходи фестивалю.
12.00-17.30 - виставка Карпатських наїдків - (станція «Квесту Гурманів» . Споглядання та споживання - Станіславської мармуляди, Карпатських чаїв, різноманітних сирів та солінь. Знайомство з мармулядовою та чайною легендою.
12.00-17.00 - еко-ферма для маленьких. Виставка виробів народних ремесел. Майстер-класи з гончарства, бісероплетіння, писанкарства тощо.
Фортечна галерея «Бастіон» Свято ковалів (станція «Квесту Гурманів»)
12.00-17.00Ковальські майстер-класи та виставка-продаж кованих виробів.
12.30 – 17.00 Ресторани у центральній частині міста Івано-Франківська (10 станцій «Квесту Гурманів») приймають знаних шеф-кухарів Угорщини, Словаччини, Румунії і України та пропонують традиційні страви Карпатських регіонів. Обирай наїдки за фестивальним меню (на звороті мапи)
Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: головний редактор УкрЗахідІнформ
.
Попередня новина: На Тернопільщині свободівці ...
Наступна новина: Державний реєстр фізичних ...