Чернігів: Передсвяткова зустріч з ветеранами

Чернігів: Передсвяткова зустріч з ветеранами

09.05.13 08:50 0 986
Напередодні Дня Перемоги керівники Чернігова й області зустрілися з ветеранами Великої Вітчизняної війни у 8-му навчальному центрі Державної спеціальної служби транспорту.

Цього року майже 100 ветеранів з усіх куточків Чернігівщини привітали голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Анатолій Мельник, Чернігівський міський голова Олександр Соколов, голова обласної ради ветеранів Анатолій Москаленко та інші гості. Учасники урочистостей хвилиною мовчання вшанували загиблих і померлих у післявоєнний час героїв, чиє життя залишилося зразком для нащадків.

У своєму виступі О.Соколов назвав символічним той факт, що зустріч проходить саме у 8-му навчальному центрі Державної спеціальної служби транспорту, адже історія цієї військової частини нерозривно пов'язана з Черніговом. "Тут бережуть і примножують традиції патріотизму та військового братерства, що мають витоки з часів Великої Вітчизняної війни", - сказав він. За словами міського голови, 68-ма річниця Великої Перемоги є важливою та пам'ятною датою. "З особливою гордістю ми зустрічаємо цей день, що для українського народу став прикладом самовідданої любові до Батьківщини, самопожертви і патріотизму", - підкреслив О.Соколов.

Керівники облдержадміністрації, обласної та міської рад вручили ветеранам війни Почесні грамоти за вагомий внесок у справу патріотичного виховання молоді, активну громадську діяльність та з нагоди 68-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

З нагоди свята військовослужбовці полку підготували показові виступи та плац-концерт. Перед ветеранами і гостями виступив зведений військовий оркестр. Також офіцери 8-го навчального центру Державної спеціальної служби транспорту поклали квіти до пам'ятника воїнам-визволителям та пам'ятника Т.Г.Шевченка. А завершилася зустріч фотографуванням і традиційною солдатською кашею.

Ірина Синельник
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Буковині штормове ...

КОМЕНТАРІ