На Рівненщині обласна влада привітала ветеранів, які перебувають у Клеванському госпіталі, з Днем Перемоги

На Рівненщині обласна влада привітала ветеранів, які перебувають у Клеванському госпіталі, з Днем Перемоги

09.05.13 11:40 0 913
Нині у медзакладі лікується 240 пацієнтів. Серед них і 90-річна рівнянка Галина Сіренко. Як почалася війна, вона ще сімнадцятирічною дівчиною працювала у госпіталі, далі допомагала пораненим у партизанському полку та на фронті. Жартома ветеранка розповідає, що воювала за себе та за свого нареченого. «Він мені запропонував стати його дружиною, але розпочалася війна. Згодом його відправили у Ташкент на навчання у танковій академії, а я до кінця бойових дій на фронті була», — згадує жінка.

З нагоди 68 річниці Перемоги для Галини Сіренко та інших ветеранів влаштували концерт та святковий обід. Керівництво області, яке побувало у цей день у госпіталі, передало для них майже 70 слухових апаратів. Крім того, кожен з ветеранів, які тут лікуються і проходять реабілітацію, отримали з коштів обласного бюджету одноразову грошову допомогу.

«Вони зробили нам найбільший подарунок — це наше майбутнє. Тому синівський обов’язок — на моєму рівні зробити так, щоб життя наших ветеранів було комфортним», - зазначив голова облдержадміністрації Василь Берташ. Влада і надалі дбатиме про створення усіх умов для медичного обслуговування ветеранів, запевнив він. Так у 2010 році у Клеванському госпіталі відкрили фізіотерапевтичний корпус, торік тут відремонтували усі будиночки для пацієнтів закладу. У планах - замінити перекриття одного з корпусів, каже очільник області. Для цього керівництво Рівненщини шукає понад мільйон гривень.

Водночас цьогоріч на потреби закладу в скарбниці краю зарезервували 18 мільйонів 192 тисячі гривень, повідомив головний лікар Рівненського обласного госпіталю для інвалідів Андрій Бурачик. А торік у медзакладі пролікували та оздоровили 4653 ветерани різних категорій. «Це інваліди війни, учасники війни, учасники бойових дій, і діти війни», — зазначив головний лікар. Також він розповів, що лікування у закладі повністю безкоштовне.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: На Тернопільщині завдання ...

КОМЕНТАРІ