Держсекретар США прибув до Італії для переговорів про Сирію

Держсекретар США прибув до Італії для переговорів про Сирію

09.05.13 14:16 0 876
Державний секретар США Джон Керрі прибув до Італії для переговорів щодо ситуації в Сирії. У середу в Римі він зустрічається з членами нового уряду Італії, а також ізраїльськими та йорданськими офіційними особами. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Керрі прибув до Рима з Москви, де він обговорював із російськими лідерами сирійський конфлікт, який вже триває два роки.

Держсекретар США Джон Керрі та міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров на спільній прес-конференції у вівторок ввечері оголосили, що США та Росія спробують скликати міжнародну конференцію.

У цій конференції, за задумом Керрі, повинні взяти участь всі сторони, зацікавлені у вирішенні конфлікту в Сирії. Їх завданням буде втілення тих домовленостей, про які йшла мова ще на женевській конференції. Одна з таких домовленостей – спільна робота сирійської влади і опозиції над формуванням перехідного уряду. Джон Керрі вважає, що таку конференцію, можливо, вдасться зібрати вже наприкінці нинішнього місяця, однак більш точних прогнозів держсекретар не дав.

Джон Керрі заявив також, що переговори щодо Сирії можуть вплинути на рішення США про озброєння опозиції. За його словами, альтернативою політичних реформ буде лише збільшення рівня насильства і можливий розкол країни.

У свою чергу, Сергій Лавров зазначив, що переговори мають відбутися в найбільш короткі терміни. Він також повідомив, що Росія «дбає про долю сирійського народу, а не окремих персоналій».

У ході зустрічей у Римі з ізраїльським міністром юстиції Ціпі Лівні в середу і міністром закордонних справ Йорданії Насером Джудехом у четвер, Джон Керрі, як очікують, обговорить з ними палестино-ізраїльські мирні переговори, які були значною мірою заморожені з 2008 року.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Львівщині у місті ...

КОМЕНТАРІ