На Тернопільщині свободівці вшанували жертв найкровопролитнішої війни

На Тернопільщині свободівці вшанували жертв найкровопролитнішої війни

09.05.13 16:14 0 884
8 травня 2013 року у Тернополі біля пам'ятника Матері у Старому парку священики УГКЦ та УПЦ КП відправили панахиду за душами загиблих і замордованих комуністичним і нацистським тоталітарними режимами. У мітингу-реквіємі взяли участь народний депутат України свободівець Олексій Кайда, голови тернопільської обласної і міської організацій ВО "Свобода" Володимир Стаюра та Роман Навроцький, заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра, секретар міськради Ігор Турський, депутати різних рівнів, представники громадськості.

Свободівці, присутні на мітингу, висловили впевненість у тому, що Україні штучно нав'язують червоні шмати і "гєоргієвскіє лєнти", демонструючи ефемерну "єдність народів", задля утвердження "русскава міра" в Україні. Своїми діями паплюжачи пам'ять про полеглих, агресор прагне поставити під сумнів право української нації на незалежність. Націоналісти закликали правоохоронців не допустити 9 травня в Тернополі провокацій з використанням совєцької символіки.

Звертаючись до учасників заходу, Олексій Кайда зазначив: "Події Другої світової війни – чи не найтрагічніші в історії людства. Десятки мільйонів загиблих по обидва боки лінії фронту – ось плата, яку Україна віддала окупантам усіх кольорів. Для кожного українця 8 та 9 травня мають стати поминальними днями".

Народний депутат від ВО "Свобода" зазначив, що деякі політичні сили заради своїх вузькопартійних інтересів намагаються переписати історію та стерти пам'ять українців про злочини комуністичного режиму. "Під кривавими червоними прапорами відбувалися репресії проти українського народу, організовували голодомори, руйнували церкви. Тепер українцям нав'язують публічне вивішування цього символу окупації, геноциду й національного приниження. Піднімати такі прапори означає знущатися з пам'яті 100 мільйонів людей, які були знищені світовим комунізмом у ХХ столітті. Два тирани – Гітлер і Сталін створили режими масового вбивства. Тому і їхніх нинішніх послідовників людство має розглядати як злочинців", – наголосив Олексій Кайда.

"8 й 9 травня – це дні скорботи і пам'яті за безневинно загиблими в боротьбі за Україну. Ми не маємо права допустити повторення цих страшних подій. Заради цього комунізм і нацизм необхідно заборонити на державному рівні", – заявив голова Тернопільської обласної організації ВО "Свобода" Володимир Стаюра.

"Ушанування пам'яті жертв тоталітарних режимів має відбуватися під державними, а не совєцькими символами. Неприпустимою є реалізація в Тернополі провокацій, коли колони людей під червоними прапорами рушили парком Слави, в той час як громада міста традиційно вшановує пам'ять полеглих хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіального комплексу загиблим у війні", – підкреслив голова Тернопільської міської організації ВО "Свобода" Роман Навроцький.

"63 роки тому два тирани ціною більш ніж 50 мільйонів життів ділили світ між собою. Напевне, немає такої сім'ї в Україні, яку б не зачепила ця війна. Звільнившись від одних загарбників, наша батьківщина більш ніж на 40 років продовжила існування іншого окупаційного режиму. україноненависницькі політичні сили на догоду окупантам прагнуть перетворити день пам'яті на свято возвеличення совєцької влади. Закликаю в цей день усіх краян запалити свічу та вознести молитву за загиблими у Другій світовій війні", – сказав секретар Тернопільської міської ради свободівець Ігор Турський.

На завершення учасники мітингу-реквієму поклали квіти до пам'ятника Матері.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ATP Мадрид. Долгополов ...
Наступна новина: Івано-Франківськ готується ...

КОМЕНТАРІ