Працівники Хмельницької митниці Міндоходів цьогоріч спрямували до бюджету 233 мільйони гривень

Працівники Хмельницької митниці Міндоходів цьогоріч спрямували до бюджету 233 мільйони гривень

09.05.13 10:16 0 971
Таку суму перераховано подільськими митниками до державної скарбниці у січні-квітні поточного року за рахунок ефективної діяльності з оподаткування зовнішньоекономічної діяльності.

За рахунок якісної контрольно-перевірочної роботи з визначення митної вартості, країни походження та правильності класифікації товарів. додатково до бюджету спрямовано 12 мільйонів гривень.

Крім того, 270 тисяч гривень додали бюджету планові та позапланові невиїзні документальні перевірки, проведені відповідними контролюючими підрозділами. Найбільше експортних торгівельних операцій протягом вказаного періоду було здійснено з Росією – 45 відсотків від загальної кількості. Значну кількість товарів також було експортовано з Польщі (8 відсотків), Молдови (5 відсотків), Румунія (5 відсотків) та інших країн. Імпорт надходив переважно з Польщі (17 відсотків), Німеччини (14 відсотків), Китаю (11 відсотків) та Росії (9,5 відсотків).

Цікаво, що бюджетоформуючими товарами на Хмельницькій митниці Міндоходів цьогоріч стали полімерні матеріали, від переміщення яких через кордон до бюджету сплачено відповідно 21,09 мільйонів гривень та 15,08 мільйонів гривень податків. Важливою складовою у наповненні державної скарбниці стали також трактори (20,6 мільйона гривень податків), моторні транспортні засоби для перевезення вантажів (15,66 мільйона гривень) та холодильно-морозильне устаткування (9,1 мільйона гривень).

Зовнішньоторговельні операції при цьому здійснювали 376 осіб. Всього ж станом на початок травня на обліку у Хмельницькій митниці Міндоходів перебуває 747 осіб, які займаються такою діяльністю.

Нагадаємо також, що на Хмельниччині наразі діє три митних пости – «Хмельницький – Центральний», «Кам’янець-Подільський» та «Славута». Майже дві третини операцій проводяться саме через пост, розташований в обласному центрі.

В цілому ж, за даними відомства, порівняно з аналогічним періодом 2012 року зовнішньоекономічна діяльність суб’єктів ЗЕД краю суттєво не змінилася.

«Працівники Хмельницької митниці Міндоходів постійно працюють в напрямку збільшення ефективності своєї роботи для досягнення більш вагомих результатів діяльності. Зокрема ми надаємо великої уваги зменшенню часових нормативів здійснення митного оформлення та митного контролю товарів, подальшого впровадження електронного декларування тощо», – інформує виконуючиий обов'язки начальника Хмельницької митниці Міндоходів Олексій Бочко.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ