Голова ОДА: Держава та її керівництво роблять все для того, аби віддати належне ветеранам війни

Голова ОДА: Держава та її керівництво роблять все для того, аби віддати належне ветеранам війни

09.05.13 18:33 0 970
Для голови обласної державної адміністрації Валентина Хоптяна вже стало доброю традицією, напередодні відзначення Дня перемоги, зустрічатися із підопічними обласного комунального госпіталю інвалідів війни та реабілітованих, який розташований у м.Заліщики.

Не став винятком і цей рік – голова облдержадміністрації 8 травня відвідав заклад та привітав ветеранів.

«Дозвольте від імені Президента України Віктора Януковича та від себе особисто привітати вас із Великодніми святами та Днем перемоги. Щира вдячність усім вам, які звільняли рідну землю від фашистської навали, а також, у повоєнний час, відбудовували зруйновані війною міста і села України. За це вам щира шана та доземний уклін», - сказав Валентин Хоптян.

Він побажав ветеранам міцного здоров’я та віри в те, що їх ратний і житейський подвиг не буде забутий ні владою, ні нащадками.

«Держава та її керівництво роблять все для того, аби віддати належне ветеранам війни. Так, завдяки соціальним ініціативам Президента України Віктора Януковича, зріс розмір доплати до пенсій для різних категорій учасників війни» - сказав Валентин Хоптян.

на обліку в закладах охорони здоров’я краю станом на знаходиться 62 157 ветеранів війни: інвалідів війни, учасників бойових дій, учасників війни, осіб, прирівняних до них по пільгах.

Основна робота щодо медико-соціального забезпечення ветеранів війни та осіб, прирівняних за пільгами, здійснюється лікувальними закладами за місцем проживання ветеранів. В першому кварталі 2013 року комплексно оглянуто 55 871 ветеран, або 89,8%, частково оглянуто - 2 692, або 4,3%.

За результатами медичних профілактичних оглядів отримали амбулаторне лікування у 2013 році – 34 191 ветеран.

Ветерани мають право на безкоштовне забезпечення ліками за рецептами лікарів за рахунок коштів місцевих бюджетів. В 2013 році на безкоштовні рецепти використано 101674 грн.

Медико-соціальну допомогу отримало 2 948 осіб. Санаторно - курортне лікування – 167 ветеранів. В Український державний медико-соціальний центр ветеранів війни направлено в 2013 році 54 ветерани.

В області функціонує 14 комунальних аптек та 32 пункти приватних аптек, в яких здійснюється реалізація лікарських засобів для ветеранів війни за рецептами лікарів.

Вітаючи ветеранів голова облдержадміністрації Валентин Хоптян побажав їм здоров’я, достатку та довголіття та подарував для потреб закладу сучасний плазмовий телевізор, а ветеранам вручив святкові гостинці.

В дарунок госпіталю від районної влади передано холодильник.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чверть британців ...

КОМЕНТАРІ