Ізраїль завдав авіаудар по території Сирії

Ізраїль завдав авіаудар по території Сирії

10.05.13 13:14 0 1621
Ізраїль підтвердив у суботу, що напередодні завдав авіаудар по сирійських кораблях, на борту яких знаходилися ракети для радикального ісламістського руху «Хезболла», що базується в Лівані. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Таке рішення ухвалили в четвер на закритому засіданні прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху і голів силових структур. Про це ЗМІ повідомив ізраїльський офіційний представник, який побажав залишитися неназваним.

Ізраїльська сторона відмовляється від офіційних коментарів.

Ізраїль неодноразово висловлював готовність запобігти передачі сирійським режимом будь-яких озброєнь «Хезболлі» − прибічнику режиму президента Сирії Башара Асада. Влітку 2006 року між Ізраїлем і «Хезболла» стався збройний конфлікт, а нещодавно ізраїльський прем’єр-міністр Біньямін Нетаньягу висловив думку, що угруповання спробує отримати вигоду з нинішньої нестабільної ситуації в сусідній Сирії, зокрема, намагатиметься здобути хімічну зброю.

Раніше Президент США Барак Обама заявив, що не вважає ймовірним сценарій розвитку подій в Сирії, за якого з’явиться необхідність введення американських військ в цю країну. Заява прозвучала на тлі поширення стурбованості можливим застосуванням у Сирії хімічної зброї.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 3)
Наступна новина: На Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ