США можуть розсекретити ключові дані системи ПРО

США можуть розсекретити ключові дані системи ПРО

10.05.13 11:36 0 864
В адміністрації президента США обговорюють можливість розсекречення даних про американські ракети-перехоплювачі. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Керівник Агентства з протиракетної оборони США повідомив, що адміністрація Барака Обами може розсекретити ключові дані щодо американської системи ПРО, щоб передати їх Росії.

Виступаючи на слуханнях у Конгресі в середу, директор Агентства з ПРО віце-адмірал Джеймс Сирінґ повідомив, що він обговорював розкриття даних, зокрема, про швидкість перехоплювачів, з керівництвом міністерства оборони.

Адміністрація США шукає можливості розвіяти побоювання Москви про те, що американський протиракетний щит нібито спрямований на нейтралізацію російського ядерного потенціалу.

Прихильники контролю над озброєннями припускають, що розкриття інформації про характеристики ракет-перехоплювачів може стати проривом у вирішенні проблеми, яка, з точки зору Росії, є перешкодою на шляху до скорочення ядерних озброєнь.

Протиракетна оборона вже давно є предметом суперечок у відносинах США та Росії.

США стверджують, що їх система ПРО спрямована на протидію загрозам, що надходять від Ірану і Північної Кореї не загрожує небезпеці Росії. Росія ж неодноразово заявляла, що американська система ПРО являє собою небезпеку для неї.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Компаньйон" зберіг ще ...
Наступна новина: У Львові свободівці ...

КОМЕНТАРІ