У Львові свободівці показали виставу "Уся правда про окупаційну війну на території України"

У Львові свободівці показали виставу "Уся правда про окупаційну війну на території України"

10.05.13 11:49 0 903
9 травня 2013 року на площі біля пам'ятника Тарасові Шевченку у Львові свободівці показали виставу "Уся правда про окупаційну війну на території України". Самодіяльні актори, серед яких депутати місцевих рад від ВО "Свобода", перевдягнуті в костюми червоноармійців, енкаведистів, есесівців, показали суть Другої світової війни, в якій тирани ціною мільйонів людських життів загарбували чужі землі.

У першому епізоді – події 1939 року. Есесівець обнімається з енкаведистом, вони радісно про щось гомонять, а потім починають ділити Україну. На карті України вони пересувають кордони, доки не дійдуть згоди.

У другому епізоді свободівці показали 1941 рік. "Заградатряди" енкаведистів штовхають вперед на вірну смерть простих красноармійців. Попереду – німці, які знищують червоноармійців, позаду – енкаведисти, які кричать "За Сталіна!".

Завершили виставу події 1945 року. Війна закінчилася. Енкаведистів нагороджують бойовими орденами. Натомість про простих красноармійців забувають, а декому чіпляють ярлики "ворога народу".

"Цією виставою ми хотіли показати правду про Другу світову війну, в якій тирани відвойовували території, посилаючи на вірну смерть мільйони простих людей, - зазначала голова Львівської обласної організації ВО "Свобода", народний депутат України Ірина Сех. – Для України ця війна не закінчилася 1945 року – на зміну нацистському окупанту прийшов совєтський, не менш жорстокий. У ці дні ми вшановуємо пам'ять усіх загиблих у цій кривавій війні, молимося за них, однак ми засуджуємо режими, які розв'язали цю світову бійню".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: США можуть розсекретити ...
Наступна новина: Луцьк: «Нас об’єднала ...

КОМЕНТАРІ