ВО "Свобода": Львівська громада не допустила проведення сталінсько-гітлерівського шабашу в місті

ВО "Свобода": Львівська громада не допустила проведення сталінсько-гітлерівського шабашу в місті

10.05.13 16:30 0 1326
Всеукраїнське об'єднання "Свобода" висловлює подяку громаді Львова за недопущення проведення сталінсько-гітлерівського шабашу 9 травня. Попри усі намагання владного режиму засобами примусу легалізувати проведення провокативних дій із тоталітарною людиноненависницькою символікою, громада довела, що Львів – європейське місто, яке поділяє світову практику вшанування жертв Другої світової війни. Про це повідомив керівник фракції ВО "Свобода" у Львівській міській раді Маркіян Лопачак, коментуючи події у місті 9 травня 2013 року.

"Ми бачимо наслідки інформаційно-просвітницької роботи. Львів'яни показали, що 9 травня – це не святковий, а скорботний день, День пам'яті за загиблими у кровопролитних боях світової війни. Ми розуміємо, що це не були визвольні змагання – це було протистояння двох людиноненависницьких режимів: гітлерівського і сталінського. І попри усі намагання влади, громада не піддалася на провокації і проігнорувала "георгіївські" стрічки та іншу тоталітарну символіку", – зазначив Маркіян Лопачак.

Водночас Маркіян Лопачак висловив обурення антиукраїнською позицією міського голови Львова Андрія Садового: "Спершу він просто втік з міста і фактично самоусунувся від процесу стабілізації ситуації напередодні 9 травня. А потім, всупереч здоровому глузду та ігноруючи інтереси громади, відмовився дати вказівку розвішати жалобні стрічки на державних прапорах".

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ