День Перемоги у Чернігові

День Перемоги у Чернігові

10.05.13 08:10 0 1018
У Чернігові проходять урочисті заходи з нагоди 68-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Зранку керівництво області та міста – голова Чернігівської облдержадміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Анатолій Мельник, Чернігівський міський голова Олександр Соколов, громадськість міста поклали квіти до братської могили у сквері імені Попудренка. Учасники церемонії хвилиною мовчання вшанували пам'ять командирів і солдат, які загинули під час визволення обласного центру Чернігівщини восени 1943 року та поховані у братській могилі. Воїни Чернігівського гарнізону дали військовий салют та пройшли урочистою ходою.

Від Красної площі колона учасників свята рушила до Меморіалу Слави. Дорогою ветеранів вітали школярі міста і жителі міста, які створили живий коридор від Красної площі до Болдиної гори. Там відбувся мітинг-реквієм "Ніхто не забутий, ніщо не забуто".

Керівники області та міста звернулися до чернігівців з вітальними словами. Зокрема, міський голова О.Соколов підкреслив, що Чернігів – місто патріотичне і духовне, а День Перемоги для чернігівців – всенародне свято. "Наш обов'язок – бути гідними життєвого подвигу ветеранів війни, усіма своїми справами утверджувати злагоду та суспільну гармонію на рідній землі, розбудовувати демократичну і заможну державу", - сказав він. Також О.Соколов зазначив, що Чернігів за роки війни зазнав колосальних матеріальних збитків і людських втрат. У місті було закатовано та розстріляно майже 50 тисяч жителів, понад 7 тисяч мешканців обласного центру вивезено на примусові роботи до Німеччини. Населення Чернігова, порівняно з довоєнним часом, зменшилося у шість разів. "Та місто постало з руїн, відновилося, щоб впевнено розвиватися", - підкреслив Чернігівський міський голова.

Окрасою свята став хор з понад 900 учасників, в основному чернігівських дитячих колективів, який разом із солістами виконав пісні, присвячені Великій Перемозі.

Ветерани, керівництво області та міста, представники місцевих осередків політичних партій, громадських організацій, жителі обласного центру також поклали квіти до Вічного вогню на Меморіалі Слави. Хвилиною мовчання вшанували загиблих у роки війни.

Цього року заходи з нагоди Дня Перемоги у Чернігові були традиційно масовими. За оцінками правоохоронців, у них взяли участь майже 10 тисяч жителів обласного центру Чернігівщини.

Відзначення Дня Перемоги завершиться ввечері – традиційно на центральній Красній площі міста пройде святкова концертна програма за участю місцевих творчих колективів "В шість годин вечора після війни". Також у місті пролунає святковий феєрверк.

Ірина Синельник
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ