Борис Клімчук: Головне завдання для усіх нас - зберегти якомога на більше років здоров’я для шанованих нами фронтовиків, які вибороли Велику Перемогу

Борис Клімчук: Головне завдання для усіх нас - зберегти якомога на більше років здоров’я для шанованих нами фронтовиків, які вибороли Велику Перемогу

10.05.13 08:04 0 979
У День відзначення Великої Перемоги у Великій Вітчизняній війни 1941-1945 років, вже традиційно голова облдержадміністрації Борис Клімчук відвідав ветеранів Великої Вітчизняної війни, які перебувають на денному стаціонарі лікувально-профілактичного закладу “Волинський обласний госпіталь для інвалідів війни”.

Він оглянув оновлені палати, поспілкувався з пацієнтами та медичним персоналом госпіталя. Борис Клімчук насамперед привітав усіх з річницею Перемоги та подякував ветеранам за 68-му мирну весну.

«Мені не соромно відвідувати ветеранів, які лікуються в обласному госпіталі. Це – один із найкращих в Україні такого роду медичних спеціалізованих закладів з сучасними зручностями. Тут люди мають усі належні умови лікування та уважне обслуговування, медикаментозне забезпечення та повноцінне харчування. В госпіталі щодоби можуть перебувати 200 пацієнтів», - зазначив Борис Клімчук.

«Крім сучасних технологій, які є в госпіталі, до послуг наших поважних ветеранів – усі обласні лікувальні заклади. Адже головне завдання для нас - зберегти якомога на більше років здоров’я для шанованих нами фронтовиків, які вибороли кров’ю і потом Велику Перемогу», - наголосив він.

Борис Клімчук розповів, що обласний госпіталь збудований ще у 1977 році і лише в 2011-му було розпочато його модернізацію: «За два останні роки тут зроблено багато, проведені масштабні ремонти. Найголовніше, ми відновили соціальну справедливість і нині усі пацієнти перебувають і обслуговуються в рівних умовах та в сучасно обладнаних палатах. У планах 2014-го - капітальний ремонт даху та п’ятого поверху, а також оновлення котельного господарства».

Як розповів голова облдержадміністрації, у ремонтні роботи в госпіталі вклали близько 3 млн грн бюджетних і спонсорських коштів. Торік за рахунок субвенцій держбюджету госпіталь отримав нове обладнання, зокрема, цифровий ретген-апарат, 12-канальний електрокардіограф, безтіньовий операційний світильник. Крім цього, меценати закупили для потреб лікувальної установи фіброгастроскоп, електрокардіограф, обладнання для масажного та кабінету лікувальної фізкультури.

Головний лікар госпіталю Тетяна Масікова подякувала голові облдержадміністрації Борису Клімчуку за увагу та підтримку. Пацієнти - мали змогу особисто звернутись до голови облдержадміністрації з конкретними проханнями.

Від державного торгово-виробничого підприємства «Волиньфармпостач» для госпіталю передано партію необхідних ліків, перелік яких був сформований головним лікарем.

З нагоди свята ветеранам подарували квіти та презентували святковий концерт.

У 2012 році в цьому закладі поправили своє здоров’я майже 5 тисяч хворих. Протягом І кв. 2013-го - 1358 хворих. 50 ветеранів направили на лікування в Український державний медико-соціальний центр.

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

 
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Команди "Формули-1" ...
Наступна новина: Рівненська область: лісові ...

КОМЕНТАРІ