У Луцьку відзначали День Перемоги

У Луцьку відзначали День Перемоги

10.05.13 14:05 0 1099
Святкування розпочалося урочистою ходою від Театрального майдану до меморіального комплексу «Вічна слава». Колоною йшли сивочолі ветерани, молодь, представники органів влади, військові, громадськість нашого міста.

Урочистий мітинг з нагоди Дня Перемоги відкрив Луцький міський голова Микола Романюк.

«68 років тому був розгромлений нацизм. Зупинена машина знищення цілих народів. Нашій країні та всій Європі повернено мир. Покладено кінець ідеології, що руйнувала основу цивілізації.

Україна одна з держав, яка прийняла на себе основний удар фашистів. Вони кинули на східний фронт три чверті своїх військ. Хотіли спопелили нашу Вітчизну. Проте зустріли опір, небачений за своєю мужністю та силою.

Оборона Києва, форсування Дніпра, Корсунь-Шевченківська операція – це непросто етапи війни. Це кров та сльози, гіркота поразок і радість перемог, поранення та смерть бойових побратимів. І лише один вибір – або перемога, або стати рабами», - зазначив Микола Романюк.

«Час має велику владу, але він слабший за людську пам'ять, нашу з вами пам'ять. Ми ніколи не забудемо солдатів, які воювали на фронтах. Жінок, які замінили чоловіків у тилу. Дітей, які пройшли через немислимі для їх віку випробування. Всі вони – герої війни.

Війна позбавила життів десятки мільйонів людей, громадян різного віку, різної національності, різних віросповідань. В Україні практично у кожній сім’ї є такі, хто загинув чи пропав безвісти, хто помер від голоду, кого спалили у концтаборах. З цим неможливо змиритися. Неможливо забути», - продовжив він.

«День Перемоги для усіх нас – святий день! Ось чому важливо, щоб ми стали осторонь наших політичних уподобань та настроїв, давніх образ. Нині ми діти однієї землі, єдині в пориві шани та вдячності солдатам-фронтовикам, учасникам визвольного руху, партизанам і підпільникам, трудівникам тилу. Без перемоги тоді – не було б України зараз!», - наголосив міський голова Микола Романюк, вітаючи усіх зі святом.

З Днем Перемоги присутніх привітали також голови обласної державної адміністрації Борис Клімчук, обласної ради Володимир Войтович, учасник бойових дій Великої Вітчизняної війни Ігор Мисенко, учень обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Олександр Маркевич.

Присутні вшанували пам'ять тих, хто поліг на фронтах Великої Вітчизняної, хвилиною мовчання, поклали квіти до пам’ятних місць меморіального комплексу «Вічна Слава», військові пройшли святковим маршем.

Священослужителі УПЦ КП та УПЦ відслужили панахиду за загиблими.

Потому ветеранів запросили на солдатську польову кухню, що розташована у Парку культури і відпочинку імені Лесі Українки. Для поїздки було подано спеціальний автобус.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Відзначення 68-ї річниці ...

КОМЕНТАРІ