Громадськість Тернопільщини обговорила наслідки Другої світової війни для України

Громадськість Тернопільщини обговорила наслідки Другої світової війни для України

10.05.13 12:08 0 921
8 травня 2013 року за сприяння Тернопільської міської організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Тернополі відбувся круглий стіл на тему: "8 травня. Закінчення Другої світової війни в Європі. Український аспект". Під час засідання свободівці - народний депутат України Олексій Кайда, депутати Тернопільської обласної ради Володимир Стаюра, Роман Навроцький, Василь Хомінець, історики, науковці, краєзнавці, громадські діячі та представники громадських організацій обговорили наслідки Другої світової війни для України.

Олексій Кайда наголосив на тому, що 9 травня нав'язане українцям як спадок Совєцького Союзу: "День капітуляції Німеччини - 8 травня. 9 травня 1945 року війна для українців не закінчилася, оскільки боротьба ОУН-УПА тривала до 1960-х років. А тому заяви політиканів про святкання 9 травня та розгортання тоталітарних прапорів - символів сталінського терору - провокація. Червоні прапори для України - це символ її поневолення та нищення. Піднімати їх - означає бути солідарними з тими, хто ці злочини робив".

Народний депутат зазначив, що задля вшанування всіх українців, які загинули від Голодомору-геноциду українського народу, "Свобода" під час засідання Верховної Ради запропонувала вшанувати їх хвилиною мовчання. "У той час, коли весь зал встав, комуністи сиділи. Нащадки катів відмовилися вшанувати пам'ять жертв Голодомору. Ось це і є їхня істинна сутність. За свою діяльність в Україні вони заслуговують на Нюрнберзький процес", - наголосив свободівець.

"8 та 9 травня - поминальні дні, час, коли ми вшановуємо пам'ять полеглих у Другій світовій війні. Для нас це дні жалоби, але аж ніяк не свято перемоги, бо насправді війна не закінчилася - вона продовжується у межах нашої держави, адже нинішня влада продовжує знищувати українське і гнобити український народ. Прикро, що на 22-му році незалежності України нащадкам енкаведистів та комуністів дозволяють у день скорботи маршем іти до могил наших предків, полеглих у війні", - зауважив голова Тернопільської обласної організації ВО "Свобода", депутат обласної ради Володимир Стаюра. "Шанувати пам'ять загиблих у жорстокій, кривавій Другій світовій війні, звичайно ж, потрібно, але найбільше - треба дбати про тих учасників бойових дій, які дожили до сьогоднішнього дня, - наголосив депутат обласної ради Василь Хомінець. - Звернімо увагу на те, які високі пенсії отримують учасники війни - громадяни інших країн, а що мають українські ветерани? Ось що потрібно перш за все змінювати".

"Треба звернути увагу й на те, у якому дусі виховується сучасна молодь. Як може вона правильно оцінювати історичні події та постаті, якщо змалку формує своє світосприйняття через мультфільми та фільми, у яких наших славних князів, гетьманів показують неправдиво, спотворено? Тому залишати усе так, як є, не можна. Треба дбати, щоби кожне наступне покоління виховувалося з любов'ю і шаною до України і до всього національного", - зазначив депутат обласної ради Леонід Бицюра.

" ми маємо чітко визначити і розуміти, чим насправді є для нас закінчення Другої світової війни. Про ту сторону війни, яку нині мало говорять, потрібно частіше спілкуватися на таких зібраннях, адже ми живемо у час інформаційної блокади, коли від людей приховують правду або відвертають увагу громадян, їхню пильність від тих речей, які насамперед треба змінювати в країні. Тому такі круглі столи ми будемо влаштовувати і надалі, обговорюватимемо гострі теми і до цього будемо залучати усе більше людей, щоби донести істину до кожного українця і ввійти в інформаційний простір із правдивими фактами, щоби відкрити очі багатьох наших співвітчизників на історичні події. На мою думку, проводячи такі зібрання у Тернополі, з часом ми зможемо пробудити свідомість не лише тернополян, а й більшості громадян України, адже великі справи починаються з малого. Знання істини, єдність і дух патріотизму - це те, що допоможе нам змінити життя в Україні на краще!" - підкреслив депутат Тернопільської обласної ради, голова Тернопільської міської організації ВО "Свобода" Роман Навроцький.

Учасники круглого столу одноголосно ухвалили резолюцію:

https://plus.google.com/u/1/photos/102250370956517014192/albums/5875696677583811665?authkey=CKrU1-6xoNyz-wE

Світлини із заходу можна переглянути тут:

https://plus.google.com/u/1/photos/102250370956517014192/albums/5875694606086584273

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Віталій ...
Наступна новина: На Буковині у Великодню ніч ...

КОМЕНТАРІ