Закарпатська область: рятувальники взяли участь у мітингу-реквіємі, що пройшов на Пагорбі Слави в Ужгороді

Закарпатська область: рятувальники взяли участь у мітингу-реквіємі, що пройшов на Пагорбі Слави в Ужгороді

10.05.13 11:16 0 1030
9 травня, керівництво Управління ДСНС України у Закарпатській області та особовий склад оперативно-рятувальної служби краю взяли участь у святкуваннях з нагоди Великої Перемоги.

Розпочалися урочисті заходи на українсько-словацькому кордоні, де керівництво краю вшанувало пам’ять загиблих покладанням квітів до підніжжя монумента «Україна-визволителям». Далі урочистості продовжилися на площі Кирила і Мефодія біля пам’ятника „Добровольцям Закарпаття – учасникам другої світової війни” . Згодом колона, сформована з ветеранів війни, керівництва краю, мешканців та гостей обласного центру в урочистій ході попрямувала на Пагорб Слави, де і пройшов основний мітинг-реквієм, присвячений пам’яті загиблих у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років.

Затих мітинг під час хвилини мовчання… Схилили голови учасники реквієму від наймолодшого до найстаршого. Кожен пройнявся повагою до ветеранів війни і згадав усіх, хто загинув на воєнних фронтах, не дожив до цього Дня Перемоги.

На жаль, з кожним роком ряди ветеранів Другої світової, які мужньо захистили й визволили світ від фашизму, стають меншими. Вони гідний приклад патріотизму, сумлінної праці та відваги. Наше спільне завдання пам’ятати про великий подвиг батьків, дідів і прадідів та передавати її з покоління в покоління.

Захід супроводжувався виступами творчих колективів, традиційним покладанням пам’ятних вінків до меморіалу та залпами у повітря з рушниць. А на завершення свята Великої Перемоги поблизу Амфітеатру, для ветеранів та усіх охочих рятувальники розгорнули польову кухню.

Ніхто не забутий, ніщо не забуте!.. Минають роки, десятиліття, змінюється обличчя планети, а з ним життя людства, його думки, мрії… Чим далі за історичним небокраєм «ховаються» вогненні роки війни, тим величнішим постає героїчний подвиг нашого народу. Будьмо гідні цього великого подвигу.

Дякуємо Вам, дорогі ветерани, за наше мирне сьогодення.

У ДСНС України у Закарпатській області

http://youtu.be/qChmxjmVjGs
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Луцький міський голова ...

КОМЕНТАРІ